logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

Snoeprouteloper Jesse Meijerhof krijgt Gouden Grijper

Jesse Meijerhof, derdeklasser op Piter Jelles in Leeuwarden, ruimt al jaren rommel op van de ‘snoeproute’ bij zijn school, aan de Egelantierstraat. Eerst als brugklasser, later als begeleider van jongere leerlingen.

Wethouder Herwil van Gelder reikte hem woensdag de Gouden Grijper 2019 uit. Het is het negende jaar dat de prijs wordt uitgedeeld: een teken van waardering voor iedereen die vrijwillig bezig is met het opruimen van zwerfafval in de gemeente Leeuwarden. De kandidaten zijn genomineerd door bewoners of via wijk- en dorpenpanels.

Er gingen verder grijpers naar het zakgeldproject in Bilgaard, Marcel Schouten (categorie professionals), Alfred Schuil, Willem Hoogsteen en Geert van der Laan (bewoners). Voor Stijn de Jong was er een aanmoedigingsprijs. Sinds hij meedeed aan de Himmelwike ruimt hij regelmatig zijn hele buurt in Goutum op.

Themes
ICO