Netherlands

Spotify haalt opnieuw meer abonnees binnen

Streamingdienst Spotify heeft in het derde kwartaal opnieuw meer abonnees binnengehaald.

Bij het Zweedse bedrijf was in juni al sprake van een significante groei van het aantal abonnees, en dat zette in juli, augustus en september door. Onder meer een lancering in Rusland droeg daar aan bij.

Het aantal maandelijks actieve gebruikers van het streamingplatform steeg in het afgelopen kwartaal met 29 procent ten opzichte van een jaar eerder. In totaal luisterden 320 miljoen mensen naar muziek of podcasts via Spotify, meldt het bedrijf bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers.

Auto

De toename van het aantal gebruikers zou volgens Spotify behalve aan de lancering in Rusland ook te danken zijn aan lancering in andere landen zoals Armenië, Kazachstan en Wit-Rusland en aan marketingcampagnes in India.

Spotify constateerde verder dat de zogeheten luisterconsumptie na een dip in april en mei door de coronacrisis weer is hersteld naar „normaal gebruik”. Zo luisteren mensen weer vaker in de auto, wat tijdens de eerste piek van de coronacrisis niet veel gebeurde vanwege het wegvallen van het woon-werkverkeer.

Het aantal betalende abonnees, die goed zijn voor het overgrote deel van de opbrengsten, steeg met 27 procent tot 144 miljoen. Ook de inkomsten uit advertenties trokken weer aan. In vergelijking met het tweede kwartaal stegen de advertentie-inkomsten met 41 procent. Eerder investeerden bedrijven tijdens de coronacrisis juist veel minder in marketing.

Nieuwe muziek

Ondanks de groei in het aantal gebruikers en een toename van de omzet van 14 procent tot bijna 2 miljard euro, zette Spotify een verlies in de boeken van ruim 100 miljoen euro. Waarschijnlijk komt dat door de investeringen om het aantal gebruikers verder te laten groeien.

Verder wordt ook nog steeds veel nieuwe muziek uitgebracht op het platform. Zo steeg het aantal nieuwe releases met 13 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Het nieuwe album van Taylor Swift, Folklore, verbrak het record voor de meeste streams van een album door een vrouwelijke artiest op de eerste dag dat het uitkwam. Ook de nieuwe single Dynamite van K-popgroep BTS werd enorm vaak beluisterd. Verder blijven podcasts populair. Zo luisterde 22 procent van de maandelijks actieve gebruikers tijdens de meetperiode naar een podcast. Dat is iets meer dan een kwartaal eerder.

Football news:

Hetzelfde doel maandag in de Euro 1960 finale: zag de bal niet vliegen in het net, en zegt dat hij niet het recht had om niet te scoren
De achternaam Van maandag verscheen per ongeluk door een dronken persoon. Dit gebeurde na de afschaffing van de lijfeigenschap
Messi is de enige in de top 5 van de Europese competities die niet scoort na 10 keer in een kampioenschap dit seizoen
Lampard op 3-1 Met Leeds. Op een andere dag hadden we 5-6
Koeman op 1:2 met Cadiz: de stemming was niet zo goed. Verloren door een fout is het moeilijk om deze nederlaag te verklaren. Daarvoor speelden we goede wedstrijden. We waren niet erg goed in de eerste helft. In de tweede, Barcelona speelde beter, maar we verloren door een fout die u niet verwacht van ons team. Ongelooflijk. Het is niet toegestaan na een dergelijke indiening door te gaan [out]. We hebben gemist door gebrek aan concentratie. De stemming van vandaag was niet al te goed, niet alleen voor de verdedigers. Als we zonder de bal spelen, missen we agressiviteit. Misschien missen we hierdoor iets. Deze nederlaag is een grote stap in de strijd voor de titel. Het is teleurstellend, maar je moet het accepteren. 12 punten achter een sterk team als Attico is veel
Mbappe scoorde zijn 100e goal voor PSG en deelt de vierde plaats in de goalscoring lijst van de club. Dit doel was de 100e voor de 21-jarige Fransman voor de Paris club. Nu neemt Mbappe de vierde plaats in de lijst van scorers in de hele geschiedenis van Parijs met Dominique Roshto. Edinson Cavani (200 goals), Zlatan Ibrahimovic (156) en Pedro Pauleta (109). De statistieken van
Als kind speelde maandag met kousen met stro of blikjes stoofpot. En hij vertelde mijn moeder dat hij gaat naar tennis