Netherlands

Steeds meer online banken: traditioneel bankieren verliest aan populariteit

Niet zo lang geleden dachten we bij het woord ‘bank’ aan een handjevol grote traditionele banken. De tijden zijn echter veranderd. Er komen anno 2020 steeds meer online banken bij waar het met name voor zelfstandigen gunstig zaken doen is. Nederland telde in 2019 1,1 miljoen zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers), die allemaal ergens een zakelijke rekening moeten openen.

Openen zakelijke rekening

Het openen van een zakelijke rekening is niet alleen praktisch, maar in Nederland ook een verplichting voor iedere zelfstandige. Als zzp’er moet je ergens je financiën beheren. Er zijn tegenwoordig heel veel banken die zakelijke rekeningen aanbieden, met name online. Een zakelijke rekening is een bankrekening die uitsluitend beschikbaar is voor bedrijven met een registratie bij de Kamer van Koophandel. Het is dus als privépersoon zonder bedrijf op je naam niet mogelijk om een dergelijke rekening te openen.

Geld besparen

Als je kijkt naar de voordelen, dan liggen de grootste verschillen tussen traditionele banken en de moderne online banken op het gebied van kantenservice en tarieven. Een zakelijke rekening openen voor zelfstandig ondernemers begint dan ook met vergelijken. Je kan als starter veel geld besparen door te kiezen voor een online bank. Daarom is het ook niet verrassend dat steeds meer starters hun bankzaken toevertrouwen aan een online bank. Als je weinig interesse hebt in secundaire voorwaarden en je gewoon de goedkoopste bank wil, kom je als snel bij een online bank uit.

Jaarlijkse kosten

Over het algemeen betaal je bij een online bank minder kosten op jaarbasis, afhankelijk van het aantal transacties dat je doet. Online banken rekenen soms helemaal geen kosten voor het openen van een rekening. Als je verder kijkt naar extra kosten bij het openen van een zakelijke rekening, hebben deze te maken met het betalingsverkeer. Niet elke bank hanteert hetzelfde tarief voor bijvoorbeeld een betaling in buitenlandse valuta, het gebruik van een creditcard en kan het zijn dat geld pinnen in het buitenland extra duur is.

Extra functionaliteiten

De service die banken verlenen, verschilt ook per bank. Het kan zijn dat je in het begin wat meer vragen hebt en dat je liever fysiek contact met iemand hebt, maar dit kan ook prima online. Daarnaast hebben banken nog meer functionaliteiten, zoals meerdere bankrekeningen openen, geld storten,  gebruik mobiele app. Maar ook zaken als waar je de beste zakelijke creditcard krijgt, spelen een rol bij het kiezen van een bank. Voor de rente maakt het momenteel niet uit waar je je zakelijke rekening opent: die is overal laag.

Overstappen

Voor alle zelfstandig ondernemers die al een zakelijke rekening hebben, kan het ook zinvol zijn om te vergelijken en eventueel over te stappen. Het kan lonen, en dit wordt al langer geroepen. Toch blijven veel Nederlanders heel lang bij hun vertrouwde bank, terwijl ze wellicht op jaarbasis flink wat geld kunnen besparen. Er is soms zelfs sprake van een overstapbonus of een korting voor het eerste jaar. Uiteraard is het wel belangrijk om altijd goed te blijven kijken of een bank bij je past.

Football news:

Ronaldo wuifde me weg toen ik om zijn shirt vroeg. Misschien is het omdat hij niet scoorde voor ons.Ferencvaros verdediger Marcel Heister vertelde hoe Juventus striker Cristiano Ronaldo weigerde met hem van shirt te wisselen na de Champions League podiumwedstrijd. Ik dacht dat Ronaldo een beetje boos en overstuur was. Hij wuifde me weg toen ik hem vroeg over de T-shirt uitwisseling. Misschien omdat hij niet voor ons scoorde. Of misschien was hij boos omdat ik de bal van hem afnam toen hij in de cirkel ging. Er is zelfs een foto die ik op instagram geplaatst heb. De mooiste ervaring van mijn leven!Heister zei. Ronaldo reageerde waarschijnlijk zo op het verzoek van Heister vanwege het verbod op het uitwisselen van T-shirts, dat in feite te wijten is aan de coronavirus pandemie. Juventus won 4-1 tegen Ferencvaros, met Ronaldo als assist. De teams zullen elkaar vandaag weer ontmoeten, de wedstrijd begint om 23:00 moskou Tijd. Ronaldo zou in Korea spelen, maar kwam er niet uit? De fans hebben 50% van het ticket + compensatie gewonnen
Klopp op firmino: het Team is een orkest, en Bobby speelt er 12 instrumenten in. Hij is belangrijk voor ons.Liverpool manager Jurgen Klopp heeft veel gesproken over striker Roberto Firmino. Het was altijd belangrijk voor Bobby om te scoren. Dit is een perfecte footballspeler. Een voetbalteam is als een orkest. Om te spelen hebben we mensen nodig die verschillende instrumenten kennen. Sommigen van hen zijn luider, sommige Spelen rustiger, maar ze zijn allemaal belangrijk voor het ritme. Bobby is waanzinnig belangrijk, alsof hij 12 instrumenten in ons orkest speelt. Het is erg belangrijk voor ons ritme. Godzijdank kunnen we zonder hem spelen zonder verlies, maar het is geweldig om hem op het veld te hebben. Ik geef niets om Bobby, maar soms helpt het scoren van een doelpunt. Dit doel was erg belangrijk. Ik vond de reactie van de jongens het leukst. Natuurlijk vieren we altijd doelen, maar de reactie op dat doel was erg emotioneel, want de spelers lezen zeker de pers. Helaas zagen ze de kritiek. Dus we waren erg blij toen hij scoorde. Het was het juiste om te doen. Je weet hoe belangrijk hij voor ons is, dus ik hoef er niet eens over te praten, zei Klopp. Liverpool vierde Firmino ' s doel met het hele team. Roberto had een moeilijke start voor het seizoen-maar hij overwon verschrikkelijk ongeluk
Antonio Conte: ik denk niet dat Real Madrid kan huilen over hun verliezen. Het is grappig dat de media schrijven over hun problemen met het team
Lewandowski over de annulering van de Gouden Bal: zo belangrijk is het niet. Dergelijke Prijzen zijn iets extra -
Salah kan met Atalanta spelen. Hij werd ziek door het coronavirus
Geen nieuws. Ik heb geen idee wie voor Atalanta gaat spelen. Waarom zouden we ze informatie geven? Liverpool manager Jurgen Klopp spreekt voor de Champions League groep fase 4 wedstrijd tegen Atalanta. Over Tiago en andere spelers wier deelname aan de wedstrijd twijfelachtig is geen nieuws. We zullen zien. Ik wil er niet te veel over zeggen, want Ik heb geen idee wie Atalanta op het veld kan zetten. Waarom zouden we ze informatie geven?
Barcelona denkt erover om Garay te tekenen vanwege de blessure van Pique