Netherlands

Terug van weggeweest: punch is hét nieuwe drankje in deze wintermaanden

De boring en donkere wintertijd komt eraan en dat betekent dat we massaal wel een goed glas kunnen gebruiken. Dit jaar ga je voor punch: een ouderwetse borrel die weer helemaal hot is.

Nu velen van ons thuiswerken en – helaas, maar waar – ook onze dagelijkse bezigheden on hold zijn gezet. Kunnen we onze tijd maar beter benutten in het maken van de lekkerste cocktails, dus. Je moet toch wát.

Cocktails met alcohol

Om de gezelligheid erin te houden, grijpen we terug naar de good old puch! Want niemand heeft zin om urenlang in de keuken te moeten staan. En met déze recepten heb jij binnen no time een heerlijke cocktail on la table.

Bramble Tea

Ben jij een echte zoetekauw? Dan moet jij zeker de ‘Bramble Tea’ maken. Hoe doe je dat? Meng de Bombay Bramble, de thee, het appel-kersensap en ginger ale in een schaaltje goed door elkaar. Vul vervolgens een punch bowl (of een karaf of vaas) met ijsblokjes en fruit. Je kunt ervoor kiezen om het fruit te snijden in stukjes of blokjes. Voeg vervolgens de drankenmix en enkele blaadjes basilicum toe en roer dit voorzichtig door elkaar. Tadaaa, je eerste cocktail is ready to go!

Fiero Punch 

Hou jij van een fruitig drankje? Dan is deze zeker het proberen waard! Zo maak je ‘m: meng de Martini Fiero, het veenbessensap, de ginger beer en crème de cassis in een schaaltje goed door elkaar. Vul vervolgens een bowl met ijs, voeg de stukjes fruit toe en giet er de drankenmix overheen. Roer alles goed door elkaar en inschenken maar! Cheers!

B-75

Durf jij de B-75 aan? Vul de punch bowl of vaas met de Bombay Sapphire, honing, citroensap, Martini Brut en water. Voeg vervolgens de sinaasappel- en citroenschijfjes toe en roer dit voorzichtig door elkaar.

Alcoholvrije cocktails

Het kan natuurlijk zo zijn dat één van je gasten geen alcohol liefhebber is of misschien is één van je vriendinnen zwanger. Maar dat mag de pret niet drukken, want jij laat alles zien wat je in huis hebt met deze heerlijke non- alcohol cocktails.

Floreale Soup

Wees niet getreurd, want dit drankje is net zo lekker (misschien nog wel lekkerder!) dan met alcohol. Zo maak je de Floreale Soup: meng de Martini Non-Alcoholic Floreale, ginger ale en de schuimwijn in een kom. Doe 1 grote ijsblok in een punch bowl en voeg daarna het fruit en de mix toe. Tip: kneus de gember, dan geeft deze net wat meer smaak. Roer het geheel goed door elkaar en schenk het drankje in een mooi glas voor een éxtra feestelijk gevoel.

Glubrante 

Ben jij een échte theeleut? Dan mag je deze zeker niet missen! Zo maak je de heerlijke thee: stop alle ingrediënten in een pannetje en laat deze 45 minuten op het vuur sudderen. Giet dit over in een theepot en serveer het in een leuk theekopje. Wij zeggen: proost!

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Bobbery | Beeld: Bobbery

Football news:

Laporta op Messi bij PSG: ik las dat ze verliezen hebben. We moeten bespreken welke deals ze kunnen betalen
PSG bood Ramos een contract aan voor 45 miljoen euro voor 3 jaar (Onda Cero)
Nacho testte positief op het coronavirus. Hij was in contact met de patiënt eerder
Bale scoorde voor het eerst sinds 2013 in de FA Cup. Hij heeft 4 doelpunten in 13 wedstrijden op Tottenham
Frank Lampard: ik had niet genoeg tijd om Chelsea naar het volgende niveau te brengen, Frank Lampard heeft commentaar gegeven op zijn ontslag uit Chelsea. In de eerste plaats wil ik de fans bedanken voor de ongelooflijke steun die ik de afgelopen 18 maanden heb gekregen. Ik hoop dat ze begrijpen wat dit voor me betekent. Toen ik in deze positie was, begreep ik de moeilijkheden die ik zou moeten ondervinden in deze moeilijke tijd voor de club. Ik ben trots op ons succes, trots op de afgestudeerden van de Academie die het tot het eerste team haalden en daar goed presteerden. Dit is de toekomst van de club. Ik ben teleurgesteld dat ik dit seizoen niet genoeg tijd had om de club naar het volgende niveau te brengen. Ik wil de Heer Abramovich, het clubbestuur, de spelers, het coaching personeel en iedereen in de club bedanken voor hun harde en toegewijde werk, vooral in deze ongekende moeilijke tijd. Ik wens het team en de club succes in de toekomst, zei Lampard
Ozil ontvangt vanaf juli 3 miljoen euro in Fenerbahce. = = Clubcarrière = = Mesut Ozil maakte zijn debuut voor Fenerbahce
Phil Neville coacht nu de Beckham Club in het zonnige Miami. Ik verliet het nationale team voor de Olympische Spelen en hun legendarische vrienden bevriezen in Salford. Een paar dagen geleden werd Phil Neville de nieuwe hoofdcoach van Inter Miami. David Beckham ' s club heeft officieel de tweede coach in de geschiedenis onthuld