Netherlands

Toneelprijzen voor Bruno Vanden Broecke en Karina Holla

Bruno Vanden Broecke heeft de Louis d'Or, de prijs voor de beste toneelhoofdrol, gewonnen met zijn rol in Para. Karina Holla won dit jaar de Theo d'Or voor beste actrice in een dragende rol, met haar rol in ROMP. De prijzen werden uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

"In alles is Bruno Vanden Broecke in Para een acteur die niet lijkt te acteren: hij wórdt zijn personage", oordeelde de jury over de Vlaamse acteur. En over Karina Holla: "Zij weet in de voorstelling ROMP alle expressie en zeggingskracht van haar personage samen te ballen in hoofd en stem. Gekluisterd aan het bed maakt ze haar performance zowel aangrijpend als jaloersmakend vitaal en levenslustig."

De Arlecchino en Colombina, prijzen voor de beste bijrol, gingen naar Vanja Rukavina voor zijn rol in The Nation en naar Maureen Teeuwen voor haar vertolking in Dumas/La Dame/DeSade.

Producent Senf Theaterpartners ontving de Prosceniumprijs en de Regieprijs was voor Guy Weizman voor Salam.

De VSCD Mimeprijs was voor For The Time Being van Schweigman & Slagwerk Den Haag. Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool wonnen de Gouden Krekel voor de indrukwekkendste jeugdproductie, Princess.

Janne Desmet verdiende ook een Gouden Krekel, voor de indrukwekkendste podiumprestatie met haar rol in Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten van Schippers & Van Gucht en het paleis.

Football news:

Zinedine Zidane: wat Courtois in elk spel doet is fenomenaal
Tottenham fans zullen een vliegtuig lanceren met een Levi banner op weg naar de wedstrijd met Arsenal
Zinedine Zidane: ik zou willen dat VAR niet gebruikt wordt
Tottenham-Arsenal. Wie zal er winnen: Mourinho of Arteta?
Zinedine Zidane: als de scheidsrechter een straf geeft, betekent dat dat het een straf is
Hagedis op de kritiek van VAR: in het echte leven besteden ze geen aandacht aan gesprekken buiten het team
Echte behoefte om 5 punten te scoren in 3 rondes om La Liga te winnen