Netherlands

Uitkomst Veiligheidsberaad: vanaf nu strenger handhaven op nieuwe coronaregels

Er gaat strenger gehandhaafd worden op de nieuwe coronamaatregelen, maar ook op anderhalve meter afstand houden. Dat zei voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad maandagavond na afloop van het overleg.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog

De burgemeesters van de 25 veiligheidsregio’s hebben tijdens de vergadering de nieuwe handhavingskaders besproken. Dit om ervoor te zorgen dat “iedereen over het hele land dezelfde uitgangspunten hanteert”, aldus Bruls.

Ook sneller beboeten

Hierbij wordt prioriteit gegeven aan de nieuwste regels rond de maximale groepsgrootte van vier mensen en het verbod op het bezit van alcohol na 20.00 uur. Daarnaast wordt er strenger gecontroleerd op de verplichte anderhalve meter afstand die iedereen tot elkaar moet gehouden.

Lees ook: Dit zijn de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet

Daarnaast is afgesproken dat er in plaats van waarschuwen nu ook sneller beboet zal worden. Volgens Bruls zijn er de afgelopen weken honderden boetes uitgedeeld, veel meer dan in de zomer. “Onze eerste prioriteit is om het slechte handelen te stoppen. Als mensen direct uit elkaar gaan, is het probleem opgelost.”

‘Op een kantelpunt’

De voorzitter van het Veiligheidsberaad zegt dat de coronamaatregelen nog minstens een aantal weken blijven gelden. Hij roept iedereen dan ook op zich “in vredesnaam aan de maatregelen te houden, want de stijging van het aantal ziekenhuisopnames is zorgelijk”.

Lees ook: Ziekenhuis in Dordrecht is 24 uur dicht voor nieuwe coronapatiënten

De veiligheidsregio’s wachten de besmettingscijfers van de komende dagen af voordat ze aandringen op nieuwe maatregelen. “We zitten op een kantelpunt, maar ik verwacht snel effecten te zien van de verscherpte coronamaatregelen”, zei minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid na afloop van het Veiligheidsberaad.

ANP

Football news:

Voor het eerst bemoeit Ronaldo zich niet met Juventus. Dit seizoen zal zijn beste in Italië zijn, maar Torino riskeert de problemen van real te herhalen
Serginho Dest: ik hoop nog een seizoen met Messi te spelen. Iedereen wil dat hij blijft. De verdediger van Barcelona Serginho Dest sprak de hoop uit dat teamkapitein Lionel Messi aan het eind van het seizoen niet zal vertrekken. Ik hoorde [dat Messi wilde vertrekken], maar ik weet niet wat waar is. Ik hoop nog een seizoen met hem te spelen. Eens kijken. Iedereen wil dat hij in de club blijft, maar dit is zijn beslissing zei Dest. Messi ' s contract met Barcelona loopt af in de zomer van 2021, en vanaf januari kan Argentinië onderhandelen met andere clubs
Jose Mourinho: niemand huilde voor ons toen Tottenham 4 wedstrijden in een week speelde
Zidane belde soboslai en wil hem zien in Real Madrid in Januari.Real Madrid biedt op voor Dominic Soboslai uit Salzburg
Pep op de 700e wedstrijd van zijn carrière: Ik had niet verwacht dat het zo veel zou zijn. Ik geef nog 700 uit en maak het af. Manchester City manager Pep Guardiola heeft laten zien hoe hij zich voorbereidt op de 700ste wedstrijd van zijn coaching carrière. Het jubileumspel van de 49-jarige is de 11-jarige Premier League wedstrijd tegen Fulham. Ik speel nog 700 wedstrijden voordat ik klaar ben. Ik had dit niet eens verwacht. Het is geweldig om 700 wedstrijden te spelen met zo weinig nederlagen. Ik wil dit delen met iedereen waar ik mee werkte in Barcelona B, Barcelona, Bayern München en hier. Samen hebben we ongelooflijke resultaten bereikt, en ik hoop dat we dat in de toekomst nog eens zullen doen, zei Guardiola
Kamwenge werd een klant van agent Bale
Mourinho over coaching career: 20 jaar geleden werd alleen rekening gehouden met ex-spelers. Niet nu, en dit is mijn nalatenschap