Netherlands

Voormalig sportjournalist Heinze Bakker (79) overleden

Sport Heinze Bakker presenteerde jarenlang Studio Sport en verzorgde het commentaar bij tal van sportwedstrijden. Hij overleed na een ziekbed, meldt zijn oud-werkgever NOS.

Voormalig sportjournalist Heinze Bakker is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn oude werkgever NOS, waar Bakker als presentator en commentator voor werkte. Hij was al geruime tijd ziek.

Bakker begon zijn carrière bij de NCRV en AVRO voordat hij begin jaren tachtig overstapte naar NOS Studio Sport. Daar was hij commentator en verslaggever bij tal van schaats- en tennistoernooien, de Tour de France en de Olympische Spelen. Veel sportliefhebbers zullen hem daarnaast kennen als presentator van Studio Sport op zondagavond.

De NOS meldt dat hij voor de omroep verslag heeft gedaan van ruim zestig internationale schaatstoernooien, meer dan 25 grandslamtennistoernooien, elf Olympische Spelen, acht edities van de Tour de France en de Elfstedentochten van 1985 en 1986. Hij werkte op het einde van zijn loopbaan als eindredacteur bij Studio Sport en ging in 2002 met vervroegd pensioen.

Heinze Bakker heeft onder andere verslag gedaan van de Elfstedentocht in 1985.

Football news:

Griezmann sprak met Hamilton en bezocht de Mercedes boxes tijdens de Spaanse Grand Prix
Barcelona vindt dat Neymar het gebruikt heeft. Hij zei dat hij wilde terugkeren, maar verlengde zijn contract met PSG (RAC1)
Aubameyang aan de Arsenal fans: we wilden je iets goeds geven. Het spijt me dat we niet konden
Atletico verloor niet in Camp Nou. Busquets' blessure is het keerpunt van de wedstrijd (en het kampioenschap race?)
Verratti blesseerde zijn kniebanden tijdens PSG training. Deelname aan de Euro is nog steeds in vraag
Neymar ' s contract in één foto. Mbappe wil hetzelfde
Manchester United wil Bellingham in de zomer tekenen, niet Sancho. Borussia niet van plan om te verkopen Jude