Netherlands

Voorwaardelijke straffen voor verspreiden seksvideo Patricia Paay

Eendenvanger De twee mannen die bijdroegen aan het onrechtmatig verspreiden van Paays’ seksvideo in 2017 kregen voorwaardelijke straffen opgelegd omdat ze „onredelijk lang” hebben moeten wachten op het vonnis.

Twee mannen hebben donderdag voorwaardelijke straffen opgelegd gekregen voor het verspreiden van de plasseksvideo van Patricia Paay in 2017. Het gaat om een voorwaardelijke celstraf van een maand, en een voorwaardelijke taakstraf van vijftig uur. Dat heeft de rechtbank in Haarlem gevonnist.

De straf voor Eendenvanger V. is voorwaardelijk omdat hij „buiten zijn schuld onredelijk lang heeft moeten wachten op zijn berechting”, schrijft de rechtbank. Hetzelfde geldt voor Ernst van der S.

‘Goede eer aangetast’

De zaak draait om een seksvideo van Paay en een man, die in 2017 zonder haar toestemming door V. en Van der S. openbaar werd gepubliceerd en via GeenStijl verder werd verspreid. Volgens de rechter hebben beide verdachten Patricia Paay „opzettelijk in een ongunstig daglicht gesteld, waardoor zij in haar eer en goede naam is aangetast.” Voor de rechter weegt mee dat Paay een BN’er is, waardoor het filmpje extra aandacht heeft getrokken. Verder oordeelt de rechter dat sprake is van inbreuk op het auteursrecht.

Paay stapte destijds zelf al naar de rechter, die haar in 2018 gelijk gaf en 30.000 euro boete oplegde aan de twitteraar en GeenStijl. Naast die civiele zaak besloot het Openbaar Ministerie ook over te gaan tot vervolging, waar nu de celstraffen uit zijn gekomen.

Tegen de 32-jarige Michel V. die bekend is onder de alias Eendenvanger was een maand celstraf geëist waarvan twee weken voorwaardelijk. Daar bovenop wilde het OM dat hij 250 euro boete zou krijgen. Voor medeverdachte Ernst van der S. (47) vroeg justitie om tachtig uur taakstraf en tweehonderd euro boete.

Lees ook dit artikel uit 2018: GeenStijl moet Patricia Paay een vergoeding betalen. Het vonnis is relevant in de bredere discussie over online delen van beeld.

Football news:

Zidane wordt niet ontslagen. Real Madrid heeft het volste vertrouwen in hem (As)
Zidane ' s toekomst in Real Madrid staat op het spel. De coach is niet zo zelfverzekerd als voorheen (Marca)
Marcel Villas-Boas heeft een record van 13 wedstrijden verloren in de Champions League. En voor de eerste keer scoorde ik in deze loting.Ik heb nog nooit zo ' n sterke druk gehad in mijn carrière
De Colombiaanse voetbalbond (FCF) kondigde het aftreden van Carlos Queiroz aan als hoofdcoach van het nationale team van Colombia. De 67-jarige Portugees is vandaag ontslagen. Hij leidde het team ongeveer twee jaar. Queiroz leidde het Colombiaanse nationale team in 18 wedstrijden-9 overwinningen, 4 trekkingen, 5 verliezen. Op 18 November verloren de Colombianen 1-6 naar Ecuador en staan ze op de zevende plaats in de 2022 WK-kwalificatieronde in Zuid-Amerika
Klapp op Keeper Kelleher 's wedstrijd met Ajax: Top, top, top, top
Manchester United, Tottenham en Chelsea zijn geïnteresseerd in Brighton defender white.Brighton Defender Ben white is geïnteresseerd in de beste clubs in de Premier League. De vooruitgang van de 23-jarige Engelsman wordt gevolgd door Manchester United, Tottenham, Chelsea en andere teams. Wyscout schat dat white dit seizoen de vierde beste quarterback van de League is. Alleen Kurt Zouma en Tiago Silva van Chelsea en Gabriel Magalhaes van Arsenal liggen voor hem. In 10 Premier League wedstrijden kreeg white 2 gele kaarten. Zie de statistieken hier
Red bull verscheurde Lokomotiv met een perfecte verscheidenheid aan aanvallen. De getroffen Loco wist niet wat te doen