Netherlands

Vrouwencoach Veurink ziet niets in oefenen tegen jongens

Voetbal

24 minuten geleden Aangepast: 59 seconden geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Arjan Veurink, de tijdelijke hoofdcoach van de Nederlandse voetbalsters, ziet niets in het idee van oud-international Anouk Hoogendijk om Oranje af en toe tegen jongensteams te laten oefenen. Volgens hem zijn er genoeg andere opties.

"We doen nu net alsof we helemaal geen weerstand kunnen vinden, dat idee is gebaseerd op de EK-kwalificatie. Maar landen als Engeland, Spanje, Frankrijk en Duitsland zijn uitdagende tegenstanders die ons veel meer weerstand bieden." Volgens Veurink staan er lijntjes uit om in de volgende interlandperiode tegen zulk soort landen te spelen. "Oefenen tegen jongens zie ik absoluut niet als een optie", zegt hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oranjevrouwen verzekerd van EK na overtuigende zege op Estland

In de kwalificatie richting het EK 2022 in Engeland had Oranje amper tegenstand. Na negen wedstrijden, die allemaal werden gewonnen, is het doelsaldo 42-3. Niemand twijfelt eraan dat de regerend kampioen van Europa ook morgen in de afsluitende wedstrijd tegen Kosovo een hoge uitslag gaat neerzetten.

Verschil met Verenigde Staten groot

De oefeninterland van vrijdag in Breda tegen de Verenigde Staten (0-2) leerde de 'Leeuwinnen' echter ook dat het verschil met dé topploeg in het vrouwenvoetbal nog steeds behoorlijk groot is.

"We wisten best vaak onder hun druk uit te voetballen, maar creëerden niet zoveel kansen. Het ging vaak vlak daarvoor mis", zegt Veurink over de herhaling van de WK-finale van vorig jaar, die met dezelfde cijfers verloren ging. 

Bekijk ook: in quarantaine met Jackie Groenen

Door de coronacrisis zit bijna de hele voetbalwereld thuis. Hoe gaat dit de spelers en speelsters af? Wat doen ze allemaal op zo'n dag? VTBL-reporter Simon Zijlemans zoekt het uit. In de eerste aflevering spreekt hij met Oranje Leeuwin Jackie Groenen.

'Balbezit zegt niet alles'

Toch waren er volgens de coach genoeg aanvallen waarin kansen gecreëerd hadden kunnen worden. "Dat was wel een verschil met de WK-finale, toen we helemaal niet aan aanvallen toekwamen. Balbezit zegt niet alles, maar we hadden nu tegen de VS meer dan 60 procent balbezit. Hoe lang gaan power en fysieke kracht het nog winnen van voetbal? Ik ben ervan overtuigd dat als wij ons kunnen door ontwikkelen, we op termijn meer weerstand gaan bieden aan Amerika."

Football news:

Bruno na 3-2 met Liverpool: spelen voor Manchester United in de Premier League is een droom
Manchester United versloeg Liverpool voor het eerst onder Solskjaer. Mancunians hebben sinds maart 2018 Geen tegenstander meer verslagen. Mancunians hebben voor het eerst in 7 wedstrijden in alle wedstrijden een tegenstander verslagen. De laatste keer dat Manchester United sterker was dan de Merseysiders was in Maart 2018 in de Premier League
Manchester United zal West Ham spelen in de 1/8 finale van de FA Cup, Man City - met Swansea, Chelsea - met Barnsley
Cagliari heeft hun contract met Di Francesco verlengd tot 2023. De club heeft 7 opeenvolgende nederlagen. Eusebio Di Francesco zal Cagliari blijven coachen. De club kondigde de verlenging van het contract met de Italiaanse specialist aan tot 2023. Ik ben blij dat mijn werk niet alleen wordt geëvalueerd door de resultaten, maar ook op basis van het totaalbeeld, zei de coach
Girona plaatste een meme met een kat die op de polka danst na de overwinning op Espanyol
Levandovsky heeft 500 doelpunten in zijn carrière. Alleen Ronaldo, Messi en Zlatan hebben evenveel van de huidige spelers gescoord als Robert Lewandowski. De doelstellingen werden als volgt verdeeld: Znich Pruszkow - 21Lech - 41Borussia Dortmund - 103Bayern - 272, het Poolse nationale team-63. Van de huidige spelers hebben er slechts drie, naast Lewandowski, het record van 500 goals verbroken: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Zlatan Ibrahimovic. Lewandowski scoorde 23 doelpunten in 17 Duitse wedstrijden. Meer informatie over de statistieken vindt u hier
Real Madrid directeur Butragueno op Modric: dergelijke spelers maken voetbal beter. Het feit dat hij in ons team zit is een luxe