Wout Weghorst heeft VfL Wolfsburg zondag opnieuw aan een overwinning geholpen in de Bundesliga. De Duitsers wonnen mede dankzij een treffer van de spits met 0-3 bij Hertha BSC.

Weghorst opende na negen minuten de score in Berlijn. De drievoudig Oranje-international mocht aanleggen voor een strafschop na een overtreding van Karim Rekik op Felix Klaus en schoot de bal koeltjes in de rechterhoek.

Daar bleef het ook lange tijd bij, maar Wolfsburg gooide het duel in de 82e minuut alsnog op slot. Josip Berkalo rondde een dribbel af door de bal in de rechterhoek te plaatsen. Jérôme Roussillon schoot acht minuten later via de binnenkant van de paal ook nog de 0-3 binnen.

De 27-jarige Weghorst, die vorige week tegen FC Köln eveneens doel trof, stond het hele duel in het veld bij Wolfsburg. Bij Hertha mocht oud-PSV'er Rekik de hele wedstrijd meedoen.

Door de overwinning is Wolfsburg nog altijd zonder puntenverlies in de Bundesliga. Ook Borussia Dortmund, RB Leipzig, SC Freiburg en het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz staan na twee competitiewedstrijden op zes punten.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Bundesliga