Mandag stanset et 50-talls aksjonister arbeidet med et nytt vindkraftverk på Sørmarkfjellet i Flatanger kommune, skriver NRK.

Aksjonistene oppholdte seg i et avsperret område som er satt opp i forbindelse med hogst som skal foregå like ved en høyspentlinje. Hogsten er i forbindelse med vindkraftutbyggingen og har nå blitt midlertidig stoppet.

Arbeidet vil ikke fortsette før aksjonistene flytter seg.

Liv og helse

– Folk går innenfor sperringene, og da kan det ikke gjøres noe. Dette handler om liv og helse, sier fungerende beredskapsdirektør i NTE Nett, Johan Hernes, til NRK. Selskapet eier høyspentlinjen og har derfor ansvaret for sikkerheten i området.

Kommunikasjonsdirektør Bengt Eidem i Tønderenergi, som er utbygger av Sørmarkfjellet vindpark, sier til Namdalsavisa at framdriften i hogstarbeidet forsinkes.

Kontakt med politiet

– Det er svært beklagelig at ulovlig aksjonsvirksomhet får slikt spillerom til å hindre lovlig arbeid, sier Eidem. Han sier de er i kontakt med politiet.

Trøndelag politidistrikt sier til NRK at de har satt ned en egen stab som nå vurderer situasjonen.

Aksjonsleder Torbjørn Lindseth sier til Namdalsavisa at de skal fortsette aksjonen tirsdag.

Sørmarkfjellet vindpark, som skal ligge i Flatanger og Osen kommuner, skal produsere strøm til 30.000 husholdninger når anlegget etter planen står ferdig i slutten av 2021.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.