Norway

Busstreiken: Frp i Oslo foreslår gratis passeringer i bomringen

Frp vil ha gratis bomring i Oslo mens busstreiken pågår.

– Oslo Frp foreslår nå gratis passeringer i bomringen i Oslo mens bussjåførene streiker. Vi har 15 «røde» bydeler, og økt smitte, og streiken kan føre til økt smitte, sier Aina Stenersen, leder av Helse- og sosialutvalget i Oslo kommune i en pressemelding.

– I dag så vi økt trengsel på T-banen og trikkene, og dessverre er ikke alle like flinke til å bruke munnbind ved trengsel, så vi må bli bedre på det, samt oppfordre flere til å bruke bilen i streiken, sier Stenersen.

Klikk på bildet for å forstørre. Det har vært flere ran av personer i Oslo den siste tiden. – Oslo er ikke en trygg by lenger for mange av våre unge, og det reagerer vi sterkt på, sier Aina Stenersen i Oslo Frp.

Aina Stenersen i Oslo Frp vil ha gratis bomring i hovedstaden så lenge busstreiken pågår. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Ruter melder mandag om trikker som har vært så fulle at de må kjøre forbi holdeplasser. Om presset var stort fra før, er det enda større nå, på grunn av busstreiken, poengterte byrådsleder Raymond Johansen under en pressekonferanse mandag ettermiddag:

– Stappfulle trikker under en pandemi øker smittefaren, sa Raymond Johansen (Ap) under pressekonferansen.

Les også: Forbundslederen om streiken: - Det er arbeidsgiveren som utnytter pandemien

Fra før har Oslo kommune bedt folk bruke munnbind i trengselen på t-bane, buss og trikk, men byrådslederen er ikke fornøyd:

– Skal du reise med kollektivtransport, ber vi deg innstendig om å bruke munnbind. Ikke se an om det er mye folk. Ta på deg munnbind før du går om bord. Munnbind beskytter når meteren ikke kan overholdes. Det gjelder på kjøpesenteret, på matbutikken eller hvor det skulle være, sier Johansen.

Les også: Oslos byråd skjerper koronatiltakene - advarer om enda tøffere kur

Han brukte pressekonferansen mandag til å informere om skjerpede restriksjoner, og advarte om enda tøffere kur hvis ikke smitten går ned. Frp i Oslo mener dette ikke er bra nok:

– Byrådslederen har hatt pressekonferanse i dag, men har ikke kommet med noen tiltak som gjør det både lettere og enklere å ta bilen i Oslo. Dette er en felles kamp mot Covid-19, og ikke alle steder er det tilgjengelig T-bane eller trikketilbud hvor bussene nå står, avslutter Stenersen.

Football news:

Bartomeu responded to Pique: it is not True that Barcelona spent money on criticizing players in social networks. The audit confirms this
Rafael Leau on 3-3 with Roma: Milan did everything to win, I'm disappointed. Ibra is an example for all of us
Son Heung-Min led the Premier League Goalscorers with 8 goals in 6 games. 7 of them are from Kane's passes
Conte on Shakhtar's level: You can't accidentally score three goals for Real Madrid. This is a strong team
Barca fans believed in the early departure of Bartomeu (due to disputes over the date of the referendum). In vain: there were no thoughts of retirement, the trophies are somewhere near
Josep Bartomeu: I had no intention of resigning. Barca will have trophies this season
Zinedine Zidane: Hazard is ready. We are happy, this is good news