logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway
An article was changed on the original website

Dette krever SAS-pilotene

Fredag morgen gikk 1.409 SAS-piloter ut i streik, da meglingene både i Norge, Sverige og Danmark strandet.

Et av pilotenes hovedkrav har vært større forutsigbarhet i forhold til arbeid og fritid.

«Mange av SAS-pilotene har i dag ikke kontroll på hvor, når og hvor lenge de skal jobbe. I verste fall kan man risikere å jobbe syv helger på rad», skriver SAS Pilot Group i en melding.

– Selvsagt har også lønn vært diskutert, men forutsigbarhet for å kunne planlegge sin egen fritid har vært det viktigste, har Christian Laulund, leder for Norske SAS-flygeres Forening, SAS-pilotene organisert i Norsk Flygerforbund uttalt.

Ifølge det svenske nyhetsbyrået TT krever de svenske pilotene en lønnsøkning på 13 prosent, men SAS skal ha svart med en lønnsøkning på 2,3 prosent - noe pilotene blankt avviste.

Forbundet krever også større forutsigbarhet fra flyselskapet.

– Dagens turnusordning er uholdbar. Majoriteten av SAS-pilotene har ikke fast turnusordning, men er på en variabel turnus. Å ikke kunne planlegge livet sitt er en stor belastning, og vi har derfor krevd større forutsigbarhet. Alle som har et familieliv kan forestille seg hvor krevende det er ikke å vite når man skal jobbe, sier Laulund.

- Har tjent milliarder

SAS skal ifølge forbundet ha fjernet alle eksisterende avtaler med pilotene om samarbeid, produksjon, karriereutvikling og ansiennitetssystemer.

– Det er vanskelig å forstår hvorfor man vil bytte ut en avtale i en periode hvor selskapet har tjent milliarder av kroner med den gamle avtalen på plass, sier Lalund til E24.

Pilotene mener de henger etter i lønnsutviklingen.

– Det har blitt et etterslep på lønn mellom SAS-piloter og andre konkurrerende selskaper etter at vi godtok kutt i lønnen tilbake i 2012. Vi ønsker selvsagt å tette dette gapet, sier Laulund.

SAS: Kan få konsekvener

SAS på sin side mener kravene fra pilotene vil kunne få alvorlige konsekvenser for flyselskapet.

– Det ville tatt selskapet flere år tilbake i tid om vi skulle ha oppfylt ønskene. For å bevare et sterkt og konkurransekraftig SAS som har vært gjennom en omfattende omstilling, og som har ambisiøse planer om å kjøpe nye fly og biodrivstoff i store menger, er det klart at vi må ha økonomisk grunnlag for det, sier pressesjef i SAS Norge, Knut Morten Johansen

Themes
ICO