logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway

Fellingstillatelse på ulv i Sogn og Fjordane

Etter flere drepte sauer i Ytre Sogn og Sunnfjord har Statens naturoppsyn (SNO) gitt fellingstillatelse for en ulv Høyanger, Hyllestad og Fjaler.

Den siste tiden har sauebøndene i fjellområdene mellom Ytre Sogn og Sunnfjord funnet stadig flere sauekadavre. Nå har Statens naturoppsyn (SNO) bekreftet at det er ulven som har vært på ferde og at det trolig er den samme ulven som har gjort skade i området før, melder NRK.

Rovviltansvarlig i SNO, Rein-Arne Golf, regner det som sannsynlig at ulven er et eller annet sted i det store fjellområdet. Men han tror det blir vanskelig å få rovdyret i kikkertsiktet, særlig nå før snøen kommer.

– Om ulven har vært der ute over tid, så har han også lært seg til å kjenne området veldig godt. Det er nok vanskelig i å komme i posisjon til å en felling, sier Golf til NRK.

(©NTB)

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO