Norway

FHI: - Vedvarende fare for at epidemien kommer ut av kontroll

Innledningsvis i rapporten står det imidlertid at den sterke økningen i antallet smittetilfeller og sykehusinnleggelser ser ut til å avta.

- Dette kan være en begynnende effekt av de nye tiltakene fra slutten av oktober og begynnelsen av november, sier direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet i en pressemelding.

Les også: Amalie (21) er bekymret for håndball-trend etter koronaen: - Begynner å bli skremmende

FHI advarer befolkningen likevel, og skriver at situasjonen ikke er under kontroll, men snarere tvert imot.

Les rapporten på nettsiden Covid-19-epidemien: Risikovurderinger

«Ifølge rapporten vurderer FHI at det er stor sannsynlighet for at enkelte kommuner eller kommunegrupper, særlig i Oslo-området, vil ha et vedvarende høyere nivå gjennom vinteren», står det å lese i rapporten.

- Kun moderat belastning

Til tross for at smittetilfellene kan øke i løpet av vinteren, tror ikke FHI at vi får en ny nasjonal bølge som vi hadde i mars.

- Men vi regner med at kommunene klarer å unngå situasjoner med akselererende spredning som truer helsetjenestens kapasitet. Sykdomsbyrden fra disse utbruddene blir moderat, og sykehusenes kapasitet blir bare moderat belastet, sier Stoltenberg.

Les også: Koronatiltakene i Bergen videreføres i en uke til

Derfor ser ikke FHI for seg et landet på nytt blir rammet av en nasjonal bølge.

Vaksinering

Folkehelseinstituttet ser en stor faktor de neste månedene som kan endre på det meste, nemlig at vi godkjenner en eller flere koronavaksiner og kommer i gang med vaksineringen.

«Dersom store deler av risikogruppene blir beskyttet gjennom vaksinasjon, vil den potensielle sykdomsbyrden kunne bli betydelig redusert. Dermed endres også risikovurderingen. Dersom vaksinasjon i tillegg gir immunitet mot smitte og smittsomhet, vil utstrakt vaksinasjon i tillegg redusere epidemiens spredningspotensial», står det avslutningsvis i rapporten.

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday

Football news:

Frank Lampard: Leicester are in the RPL championship race. I don't want to say whether Chelsea are involved or not
Mancini on Pirlo: Difficulties at first - it's normal, even if you played at the top level
Phil Neville took over Inter Beckham
Jose Mourinho: You can buy one of the best defenders in Europe for 70 million, or you can take someone who needs development
Ex-Arsenal midfielder Wilshere has signed a contract with Bournemouth
Ole Gunnar Solskjaer: Pogba played superbly against Liverpool. Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer commented on the performance of midfielder Paul Pogba in the match of the 19th round of the Premier League with Liverpool
To beat Real Madrid and Barca in three days is an atrocity. Athletic Director about the Spanish Super Cup