logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway

I 2015 skulle Stine (28) hjelpe faren med å utvikle selskapet. Nå jobber han for henne.

Sammen startet de selskapet Wide Assesment som automatiserer rekrutteringsprosessen av IT-folk.

SJEF: Stine Andreassen leder IT-rekrutteringsselskapet Wide Assesment AS som hun var med å starte. Faren, Arve Andreassen (i bakgrunnen), hadde opprinnelig et eget selskap, men jobber i dag for datteren og er medeier i selskapet hun driver. Tor Høvik

I 2015 kom 24 år gamle Stine Andreassen hjem til Bergen etter å ha studert innovasjon på BI i Oslo.

Faren, Arve Andreassen, drev sitt eget rekrutteringsselskap, men mente ting kunne gjøres enklere og mer effektivt. Spesielt når det kom til rekruttering av IT-folk.

– Rekruttering innen IT skjedde som i alle andre bransjer. Man la stor vekt på formell utdanning og erfaring, selv om kandidaten ofte hadde tilegnet seg tung kompetanse på egen hånd. De flinkeste var ikke de med høyest grad eller flest år med erfaring, det var de som var nysgjerrige og flinke til å lære seg ny teknologi, forklarer Stine Andreassen.

Lot kompetansen stå i fokus

Far og datter mener at det unike innen IT er at den uformelle kompetansen du har opparbeidet deg ved for eksempel å spille data, eller programmere på egen hånd, kan være vel så verdifull for potensielle arbeidsgivere som en formell utdanning.

– I tillegg er det mange av disse som ikke er så gode til å formidle hva de faktisk kan, sier Andreassen.

Sammen utformet de plattformen WA. Works hvor arbeidstakernes kompetanse står i fokus. Selskaper som er på jakt etter en spesifikk kompetanse kan søke blant mer enn 9000 kandidater, som alle selv har lagt inn hva de kan og hvordan de har tilegnet seg kunnskapen.

BEGYNTE HOS FAREN: Da Stine Andreassen var ferdig utdannet begynte hun å jobbe med mulighetene for en ny måte å rekruttere innenfor IT-bransjen. Etter hvert ble det til et eget selskap, og i dag er Stine selv daglig leder og medeier. Tor Høvik

Ville være sjef

I starten jobbet Stine med prosjektet som en del av farens selskap. Men fra 2017 har Wide Assesment AS hatt drift som selvstendig selskap.

På de to siste årene har selskapet fått store kunder som DNB, NAV og Visma på plass, og i høst hentet de inn 4,6 millioner kroner fra nye investorer.

Det var nettavisen Shifter.no som først omtalte selskapet, og den siste emisjonen.

I dag er 28 år gamle Stine sjef, mens faren er ansatt.

– Jeg har hele tiden visst at jeg ville lede noe og være med på å starte noe, forklarer hun.

Eldre menn så til faren

Foran en skjerm i kontorlandskapet sitter faren, Arve. Han er fornøyd med å ha sin datter som sjef.

– Vi utfyller hverandre godt. Jeg bidrar her lokalt med nettverket mitt, og jeg er i grunnen glad jeg slipper lederrollen, sier han.

I møter med kapitalsterke investorer har det ikke alltid vært enkelt å være ung kvinne.

– Da vi trengte penger i starten, gikk vi rundt her lokalt. Og her er det mye eldre menn som har penger, så da hjalp det å ha min far med. Vi førte ham opp som daglig leder i begynnelsen på grunn av hvordan det så ut, forteller Stine Andreassen.

DIREKTE TONE: Arve og Stine Andreassen innrømmer at det iblant kan være en ganske direkte tone mellom dem, men at samarbeidet stort sett går veldig greit. Tor Høvik

Fikk napp hos investorer i vår

I dag er det imidlertid ingen tvil om hvem som er sjefen. Og de pengesterke mennene i Bergen fikk de uansett ikke så mye ut av.

– Det er fortsatt veldig mye eiendom og shipping det går i her lokalt. Iblant følte vi at vi var heldige om de i det hele tatt hadde en e-postadresse, forklarer hun.

Etter noen runder hvor de har jobbet med å utvikle strategien, fikk de napp hos en større investor i vår, som sammen med flere eksisterende og noen mindre nye gikk inn med 4,6 millioner kroner.

HAR TROEN: Berit Svendsen har lang erfaring fra Telekom og teknologibransjen, og er i dag utenlandsdirektør i Vipps. Hun har fungert som mentor for Stine Andreassen og har også investert i selskapet. Rolf Øhman

– Mye pågangsmot og energi

En av de nye investorene er tidligere Telenor-topp og leder for internasjonal virksomhet i Vipps, Berit Svendsen.

Siden februar i år har hun fungert som mentor for Andreassen gjennom et mentorprogram hos Innovasjon Norge.

– Vi snakker sammen hver 14. dag, og jeg har blitt mer og mer interessert i selskapet. De har hatt inntekter siden starten, og de har et produkt og en tjeneste som kundene etterspør. Det å digitalisere ansettelsesprosessene er gull verd, sier Svendsen.

Hun legger ikke skjul på sin begeistring for både selskapet hun har investert i, og selskapets leder.

– Jeg har ikke investert i mange slike selskaper, men når jeg gjør det er det aller viktigste at gründerne har pågangsmot. Og Stine har så mye energi og pågangsmot at det er utrolig morsomt å se, sier hun.

Fra 3 til 50 millioner i 2022

I dag er det seks årsverk i selskapet, og omsetningen har økt sakte fra de begynte å selge tjenestene sine i 2017. I år håper de å ende på i underkant av tre millioner.

Til neste år er det budsjettert en omsetning på åtte millioner, og i 2022 er målet å ha en omsetning på mer enn 50 millioner kroner.

– Vi hadde opprinnelig en plan om å gå globalt ganske tidlig, men nå har vi bestemt oss for å få forretningsmodellen til å fungere her hjemme først, sier Andreassen.

I stedet for å gå til utlandet først, jobber selskapet nå med også å se på andre bransjer her hjemme hvor plattformen kan brukes.

– Vi har for eksempel sett at innen elektrofagene er det utrolig mange som har realkompetanse på ulike felt, som gjerne ikke fremkommer fra den siste formelle utdanningen de tok, sier hun.

Mest lest akkurat nå

Themes
ICO