Norway

Ingen pågrepet etter skyting på Bjølsen i Oslo

Ukjente gjerningsmenn skjøt natt til fredag flere skudd inn i en leilighet på Bjølsen i Oslo. Ingen er pågrepet i saken.

Skuddene ble avfyrt fra bakgården og gjennom et vindu i første etasje. Ingen kom til skade i skyteepisoden.

– Vi fikk melding om hendelsen klokken 1.20. Fornærmede bor i leiligheten i første etasje og skuddene kom fra bakgården, forteller operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Han sier politiet var like i nærheten da meldingen kom, og første patrulje var raskt på stedet. Ifølge Pedersen hørte vitner tre skudd.

– Men det er nok skutt flere ganger enn det. Vi har funnet gjenstander på åstedet som bekrefter at det er løsnet skudd, for å formulere meg på den måten, sier han.

To menn

Operasjonslederen sier det ikke er kjent hvilket våpen som er brukt, men at det trolig dreier seg om et håndvåpen, altså en revolver eller en pistol.

To yngre menn ble sett løpende fra stedet etter skytingen.

– Det er mørkt og vi har bare et vagt signalement på dem. Men vitner har beskrevet de to mennene som av utenlandsk opprinnelse, uten at dette er nærmere spesifisert. Begge var iført joggeutstyr, sier Pedersen.

Etterforskningsfase

Han opplyser at politiet har mange patruljer i området som søker etter de mistenkte. Samtidig ble det gjennomført åstedsundersøkelser og sporsikring i bakgården på åstedet i Gjøvikgata.

Senere på natten har politiet trappet ned den aktive letingen etter gjerningsmennene og gått over i en etterforskningsfase.

– Vi har stanset mange biler uten at det har gitt resultat. Nå trapper vi litt ned, sier Pedersen like etter klokken 3 natt til fredag.

Football news:

Rivaldo: Barcelona will not be easy without Suarez's goals
Munir from Seville was forced by FIFA to rewrite the rules. Now players can change the national team
Lampard will talk to Kepa and Caballero after signing Mendy
Ralf Rangnick: Havertz - Cruyff of the present day. I don't see any weaknesses in his game
Documentary about Varane nominated for the award of the Rotterdam sports film festival
Two substitute players played for Tuapse. The PFL confirmed the participation of players not included in the application
Jurgen Klopp: Arteta is an exceptional coach. Arsenal have a good balance between defence and attack