logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway
An article was changed on the original website

Lufthansa saksøker passasjer som ikke reiste hele veien

Mannen hadde bestilt fly til Oslo via Frankfurt, men stoppet reisen i Tyskland.

LOS ANGELES (Nettavisen): I Tyskland foregår det nå en juridisk kamp om en kjent metode for å få billigere flybilletter, skriver CNN.

Metoden går ut på at man bestiller en tur med mellomlanding, så går man rett og slett av ved mellomlandingen i stedet for å reise helt til endestasjonen.

I det aktuelle tilfellet hadde mannen bestilt en reise til Oslo fra Seattle i USA med mellomlanding i Frankfurt. Men i stedet for å fly til Oslo, tok passasjeren et annet fly til Berlin.

Dette trikset skal ha ført til at mannen sparte over 20.000 kroner, skriver DailyMail.

Lufthansa ser på dette som et brudd på kjøpsbetingelsene og har tatt mannen til retten. De ønsker omtrent 20.000 kroner i kompensasjon.

Ifølge Daily Mail tar Lufthansa så alvorlig på dette ettersom de er blant flyselskapene som blir hardest rammet av pristrikset. Dette skyldes at mange av deres reiser går via store knutepunkter som Frankfurt og München.

Det kommer klart fram i Lufthansas kjøpsbetingelser at metoden ikke er lov, men det er uvanlig at det blir tatt slike skritt som Lufthansa nå tar. Flyselskapet håper det vil skape en presedens og virke avskrekkende for reisende som vurderer å benytte seg av trikset.

En domstol i Berlin forkastet søksmålet i desember, men Lufthansa bekrefter tilCNN at de er i gang med å anke den beslutningen.

Themes
ICO