sport-match

– Randesund kan bare komme. Mi ska vinne, sier Fillip Tambini og Patrick Guttormsen på kav venndølsk før onsdagens kamp mot Randesund på Moseidmoen i Vennesla.

Kampen blir den første i Fædrelandsvennens satsing på ungdomsfotball i distriktet – kalt Månedens Kamp. De to erkerivalene i G13-serien, Vindbjart og Randesund, barker sammen i en direktesendt kamp på Fædrelandsvennen nettsider.

– Vi skal spille krydderfotball. Vi skal holde roen i laget og ikke skyte ballen langt hele tiden. Vi skal spille langs bakken når vi kan, sier Tambini på Vindbjart.

Krydderfotball er et begrep Steinar Skeie innførte, og handler blant annet om å spille seg ut av trange situasjoner og aldri klarere ballen høyt og langt. Det gjennomsyrer hele Vindbjart, og skal vises fram onsdag. Det var også suksesskriteriene da 13-åringene dro hjem pokalen i Hinna Park Cup i Rogaland før påske.

– Spillet vårt slo til i full blomst der borte. Det var veldig gøy, så vi håper å få til noe lignende mot Randesund, sier trener Øyvind Myrvold.

En av støttespillerne på laget er sønnen Dennis, men han pådro seg kragebeinsbrudd i påskeferie, og er uaktuell til kampen.

I serien har det blitt to seire og ett tap – mot Flekkefjord i serieåpningen.

Motstander Randesund ligger to poeng bak med sine fire poeng, etter en seier, en uavgjort og ett tap.

– Vi gleder oss alltid til kamp, spesielt mot Vindbjart. De er et godt og velspillende lag med dyktige trenere. Kampene mellom oss pleier å være jevne med mye bra spill. Begge lagene ønsker å spille utviklende fotball med mange pasninger i laget, sier Randesund-trener Bjørn Stephansen, før han forklarer hva som er fokuset til de grønnkledde på Moseidmoen onsdag.

– Vi skal tørre og ønske å ha ballen. Så skal vi forsøke å angripe i stor fart med mange spillere når det er muligheter for det, sier han, og legger til:

– Vindbjart er gode, men det er vi også.

Vindbjart-trener Øyvind Myrvold forteller at Vindbjart ønsker å ha ballen mest.

– Vi ønsker å ha ballen mest, og være ærgjerrige med den. Det er målet hver gang. Om vi ikke omsetter sjansene vi skaper for så være, men målet til laget er å styre alle kamper. Vi går selvfølgelig ikke ut for å tape fotballkamper, men vinne er ikke hovedmålet. Det er gode prestasjoner som er det viktigste, sier han.

– Vi gleder oss til å komme på TV. Vi håper det er mange som ser på, sier Vindbjart-spiller Patrick Guttormsen.

– Hva er viktig når dere spiller?

– At vi skyver, har sonespill og at vi holder linjen, svarer Guttormsen, som er høyreback.

Kampstart i Vennesla er klokken 18.00. Vi starter sendingen klokken 17.30.