Norway

Marokko til VM-kvartfinale etter spansk straffefadese

(Marokko – Spania 0–0, 3–0 etter straffer) Over 900 pasninger, men ingen mål. Ikke engang i straffesparkkonkurransen klarte Spania å få ballen i mål.

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Først traff Pablo Sarabia stolpen i siste minutt, så gjorde han det samme i straffekonken. Heller ikke Carlos Soler eller Sergio Busquets klarte å score.

Som vanlig ble det ekstraomganger når Spania spiller utslagsrunder i et stort mesterskap.

De røk ut på straffer mot Russland i åttedelsfinalen i 2018 – og det fortsatte i samme sporet i det utsatte EM-sluttspillet i 2021: Videre etter ekstraomganger mot Kroatia og etter straffer mot Sveits, mens Italia vant straffesparkkonkurransen i semifinalen.

Før årets mesterskap ga Spania-sjef Luis Enrique en hjemmelekse til sine gutter.

– Jeg ba dem om å ta over ett tusen straffespark før de kom hit, sa Luis Enrique på en pressekonferanse mandag – uten at egentreningen så ut til å hjelpe.

688 nøyaktige pasninger og kun ett skudd på mål i løpet av de første 90 minuttene var oppsummerende for både kampen og Spanias vilje til å ta risiko i tirsdagens kamp.

Midtstopper Rodri sto alene for 153 av pasningene. Til sammenligning hadde hele Marokko-laget kun 180 vellykkede pasninger i løpet av ordinær tid.

Marokkanerne var nærmest på en heading fra midtstopper Nayef Aguerd før pause. Spanjolene presset litt på mot tampen av andre omgang, men det ble med noen halvfarligheter.

Heller ikke England-legenden Gary Lineker lot seg imponere av det som ble vist i tirsdagens åttedelsfinale:

– Det første vi burde lære på trenerkurs er at fotball er et show. Det er 50 000 mennesker på tribunen og millioner på tv. Det er som en forestilling. Hvis det er kjedelig, blir det ikke mange igjen i teateret, sa Spania-trener Luis Enrique tidligere i turneringen.

I ekstraomgangene hadde innbytter Walid Cheddira en enorm mulighet for Spania, men klarte ikke å overliste Unai Simón.

I kampens aller siste minutt fikk Spania en gigantisk mulighet. Pablo Sarabia fikk stå mutters alene etter et innlegg, men satte ballen i stolpen. Dermed gikk det hele til straffesparkkonkurranse.