logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway

Nordnes sjøbad økte besøket med 267 prosent

– Det er helt fantastisk. Vi fikk nok en del hjelp av det fine været, men vi har også lagt til rette for flere bekvemmeligheter, sier Håkon A. Egeberg Johansen, daglig leder for Ado arena.

– Skal fortsette der vi slapp

Ado arena overtok i fjor driften av Nordnes sjøbad, og åpnet sesongen i fjor 7. mai. Da sto mange i kø tidlig om morgenen for å få den første dukkerten.

Tallene fra da Bergen kommune drev badet, ligger på rundt 12.000 årlig.

Nå som 2018 er historie, kan Ado vise til 32.000 besøkende. Dette er en økning på 267 prosent.

– Vi er veldig fornøyde, og vi skal fortsette der vi slapp, sier Johansen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Nesten 500 mennesker strømmet til Nordnes sjøbad på julaften 2018.

Nesten 500 mennesker strømmet til Nordnes sjøbad på julaften 2018. Foto:

På de knallfine sommerdagene i fjor, bugnet det med folk i bassenget og i sjøen ved Nordnes sjøbad. Etter sesongen har Ado hatt en rekke stunt, som bading på julaften og nyttårsaften, men de har også hatt sine faste torsdagsbadere innom.

Store planer

Johansen forteller at de har flere planer for Nordnes sjøbad. Blant annet treningsapparater, kulturarrangementer, utekino og utsiktsbenker.

– Badet var veldig populært i gamle dager, og vi skal løfte det tilbake til gamle høyder og legge til rette for at det blir kjekkere å være der hele tiden – selv når det er typisk bergensvær, sier den daglige lederen.

I 2020 skal fjernvarmen stå klar på Nordnes, dette vil også åpne for flere muligheter for Nordnes sjøbad, mener Johansen:

– Ja, så sant det er politisk og økonomisk vilje til det, så kan vi holde badet åpent mer enn vi greier nå. For slik som det er nå, når det er litt gammelt og teknisk dårlig, er det tilfeldig at det går så bra som det gjør.

Sesongen starter i løpet av mai, og varer til oktober.

Også Ado arena har nådd nye høyder, og passerte i 2018 340.000 besøkende.

Nordnes sjøbad

Nordnes sjøbad ligger i Nordnesparken, ikke langt unna Akvariet.

Det ble åpnet i 1910. Badet ble drevet kommunalt fra 1920 og frem til Ado Arena overtok i 2018.

I tillegg til å kunne bade i sjøen, er det også et 25-meters saltvannsbasseng på området. Dette holder normalt 25 grader.

Themes
ICO