Norway

Nye harde kamper om Nagorno-Karabakh

Kampene om Nagorno-Karabakh fortsatte fredag, samtidig som USAs utenriksminister Mike Pompeo møtte representanter for partene.

– I øyeblikket er det lokale kamper langs hele frontlinjen, skrev en talsperson for de armenske styrkene på Facebook fredag.

Nok en gang beskyldte partene hverandre for å rette artilleriangrep mot boligområder. Byen Martakert i Nagorno-Karabakh og flere byer i Aserbajdsjan skal ha blitt rammet natten i forveien.

I Washington hadde Mike Pompeo separate møter med Armenias utenriksminister Zohrab Mnatsakanyan og Aserbajdsjans utenriksminister Jeyhun Bayramov.

Pompeo oppfordret begge til å få slutt på volden og beskytte sivile, men det er ikke kjent om noe mer konkret kom ut av samtalene. Nyhetsbyrået AFP melder at det i møtene «ble utvekslet høflighetsfraser».

Nagorno-Karabakh ligger i Aserbajdsjan, men har siden 1990-tallet vært kontrollert av armenske separatister. Harde kamper mellom Aserbajdsjan og Armenia brøt ut i slutten av september.

(©NTB)

Football news:

Musa about Sheffield: I want to play at the top level, with all due respect to this club
Tebas on PSG and Manchester City: they pay their salaries from oil and gas, not from their income. Because of them, salaries increased by 15%
Cheryshev did not train with Valencia. The club reported a case of coronavirus in the team
Vedomosti launches a sports website with a focus on the business side. The print version will also be
Conte that he would be fired before Christmas: If so, it will only be because I deserve it
Marcelo Bielsa: Maradona was an artist. He will remain our idol
Day will miss 2 months due to an ankle injury. He is Everton's best assistant