logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway

Nye oppskytinger fra Nord-Korea

Sør-Koreas militære rapporterer at Nord-Korea natt til fredag avfyrte to nye raketter som landet i havet.

Oppskytingene blir satt i sammenheng med en serie nye tester som blir utført av Nord-Korea, som blir tolket som middel for å forsøke å presse USA og Sør-Korea.

Sør-Koreas forsvarsledelse sier at raketter fredag ble skutt ut fra et område på nordøstkysten av Nord-Korea.

Landet har gjennomført en rekke tester av det som skal være ballistiske missiler med tilsynelatende kort rekkevidde de siste ukene. Samtidig har landet uttrykt frustrasjon over stagnerte atomforhandlinger med USA samtidig som tradisjonen med årlige felles militærøvelser er blitt videreført mellom USA og Sør-Korea.

I en uttalelse fra Nord-Korea torsdag kveld gikk det fram at landet omtaler den felles øvelsen, som startet i forrige uke, som en «generalprøve for krig». Nord-Korea har videre avlyst alle videre samtaler med Sør-Korea om en forsoning mellom landene, melder nyhetsbyrået Reuters.

– Vi har ikke noe mer å snakke om med sørkoreanske myndigheter, og vi har ikke noe ønske om å sette oss sammen med dem igjen, sa Nord-Koreas talsmann for Komiteen for fredelig gjenforening av landet.

(©NTB)

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO