logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway

Per-Willy Amundsen ga Rotvatn det glatte lag under Resett-debatt

- I verste fall oppfattes det som maktmisbruk.

Tirsdag kveld møtte blant andre redaksjonssjef i Resett, Lars Akerhaug, statssekretær fra Venstre, Sveinung Rotevatn, tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (FrP) og redaktør Harald Klungtveit i Filter Nyheter i «Debatten» på NRK.

Bakgrunnen for debatten er at Resett har opplevd å bli svartelistet av flere annonsører etter en kampanje der flere Twitter-brukere har kontaktet selskaper og uttrykt misnøye med at de annonserer på nettstedet.

Tirsdag ble også alle annonser hos Resett.no blokkert av Google, med begrunnelsen at retningslinjene var brutt.

Blant de som engasjerte seg var Sveinung Rotvatn, og i «Debatten» rettes sterk kritikk mot ham fra Per-Willy Amundsen.

– Det er særlig ille at du som statssekretær og representant for den utøvende makt i Norge opptrer sånn. I beste fall utviser du dårlig rolleforståelse. I verste fall oppfattes det som maktmisbruk, sier han, som mener Rotvatn bidrar til å stramme til ytringsfriheten, til Rotevatn.

Rotvatn sier på sin side at han mener det var viktig å opplyse annonsørene om hvor de annonserer.

- Jeg synes det er viktig i et demokrati at man klarer å skille mellom journalistikk og politisk kampanje. Det Resett driver med er ikke journalistikk, men politisk kampanje. Og det er slik at de fleste bedrifter gjerne annonserer på ulike aviser, men veldig få annonserer på politiske kampanjer.

Venstre-politiker Sveinung Rotevatn under Debatten på NRK torsdag kveld. Foto: NRK

Også Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk reagerer på statssekretær Rotvatns oppfordring, skriver NRK.

- Det kan umulig være en statssekretærs oppgave å begrense fri meningsutveksling. Tvert imot er det regjeringen og statsmaktens oppgave å legge til rette for et mest mulig fritt ordskifte, sier Selbekk.

Les også

Lars Akerhaug, redaksjonssjef i Resett, er opptatt av at Resett vil være et alternativ til det han kaller etablerte medier.

- Vi ønsker å etablere oss som et alternativ til de store mediene og vi ønsker å bli en fullformat avis som dekker nyheter på samme måte som de store etablerte mediene, men med andre insfallsvinkler og ut fra andre perspektiver. Og det opplever jeg at det er stor etterspørsel etter. Det er mange som ikke kjenner seg igjen i den virkelighetsbeskrivelsen andre etablerte medier tegner.

Les også

Solvang, sammen med frilanser Christopher Pahle, viser også til flere eksempler på saker hos Resett der Pahle er kritisk til nettstedet.

- Jeg er stolt over at vi i Resett tar opp temaer andre ikke skriver om, og også skriver om offentlige ytringer fra debattanter og maktpersoner som tar radikale standpunkt, sier Akerhaug.

Også redaktør i Filter Nyheter, Harald Klungtveit, setter spørsmål ved Resetts metoder og trekker særlig frem Resetts omtale av norsk-somaliske samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali.

Ali sier hun har levd med angst på grunn av hets, skriver NRK.

– Vil ikke Resett også være udemokratisk om det foregår hets på siden? spør Solvang Selbekk.

– Jo, absolutt, det er et stort demokratisk problem, og jeg reagerer mye på det som står i Resetts kommentarfelt. Men jeg har ikke tro på boikott som et godt virkemiddel. Det bekrefter konspirasjonsteorier på ytre høyre fløy. Det man taper på en eventuell annonseboikott, får man kanskje tilbake med at folk støtter dem økonomisk, sier Selbekk.

Les også
Themes
ICO