Norway
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Politiet advarer mot disse etter dødsfall

Politiet har gjort beslag og advarer mot en potensielt farlig pille etter overdosedødsfallet i Halden i helgen.

Politiet advarer mot piller etter beslag som er gjort etter overdosedødsfallet i Halden i helgen. Pillene er små og hvitaktige, ca. 9 millimeter i diameter og er ujevne/ruglete i kanten.
Foto: Politiet / NTB
Publisert: Publisert:

For mindre enn 3 timer siden

– Pillene er små og hvitaktige, ca. 9 mm i diameter, og er ujevne/ruglete i kanten. Pillene er ikke stemplet eller preget, har ikke delestrek og kommer ikke i blisterpakning. Politiet antar derfor at pillene ikke er legalt og profesjonelt fremstilt. Pillene selges trolig som Xanax, heter det i en pressemelding fra Øst politidistrikt.

Politiet har ikke fått svar på prøvene som kan fortelle hvilket virkestoff pillene inneholder, men ønsker likevel å advare.

Allerede søndag advarte politiet om at mulige farlige medikamenter var i omløp. Da advarte de mot inntak av tabletter som fremstår som ikke lovlig fremstilt, innført og/eller distribuert.

– Indikasjoner på dette kan være at tablettene ikke omsettes i brett, men i løs vekt, eller at de er produsert på en måte som gjør dem mer uregelmessige i form og konsistens, skrev politiet.

Det var lørdag ettermiddag at tre personer ble funnet bevisstløse i en leilighet i Halden sentrum. Én ble bekreftet død på stedet, mens to ble fraktet til sykehus. De er utenfor livsfare.

En person siktet for salg

I forbindelse med hendelsen er én person siktet for oppbevaring og salg av narkotika.

– Det har kommet vitneforklaringer som har ført oss til en person som skal ha solgt piller til personene i leiligheten. Vedkommende er ikke siktet for å ha noe med dødsfallet å gjøre, sier politiadvokat Marte Kjellesvig i Øst politidistrikt til VG.

Politiadvokaten opplyser til NTB at personen er pågrepet og satt i avhør tirsdag ettermiddag.

– Etter avhøret vil det bli tatt en vurdering av hva som skjer videre. Vedkommende har foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarer, sier Kjellesvig.

Sendt til Kripos

For å få svar på hva tablettene faktisk inneholder, har de blitt sendt til Kripos for analyse.

– Det er ikke en stor mengde det er snakk om, men nøyaktig hvor mange tabletter er jeg litt usikker på, sier politiadvokaten.

Hun forteller samtidig at de har fått gjennomført et avhør av én av de andre personene som befant seg i leiligheten da dødsfallet inntraff.

– Vi føler at vi har en god oversikt over saken, det er det jeg kan si på nåværende tidspunkt, sier Kjellesvig.