Norway

Premier Leagues europacupdeltakere får utsatt sesongstart

Engelske fotballklubber som når langt i europacupenes utslagsrunder får utsatt sin start på den nye Premier League-sesongen, har ligaen bestemt.

Det melder BBC tirsdag. Detaljene er ikke klare, men det skal være enighet om at alle klubber skal få en pause av en viss varighet mellom en sesong og den neste. Trolig blir denne på rundt 30 dager, og det betyr at klubber som når kvartfinale i mesterligaen eller europaligaen får utsatt seriestart.

Premier League skal sparkes i gang helgen 12.-13. september.

Manchester City og Chelsea henger med i mesterligaen, Manchester United og Wolverhampton i europaligaen. Alle er i åttedelsfinale.

Chelsea-manager Frank Lampard og United-manager Ole Gunnar Solskjær har begge tatt til orde for utsatt sesongstart for europacupdeltakere.

Om det blir 30 dagers pause, vil engelske lag som tar seg til finale i mesterliga eller europaliga stå over de to første helgene av sesongen. Det er uklart hva som skjer med engelske lag som slås ut i åttedelsfinalen, noe Chelsea må regne med etter 0-3 før bortekampen mot Bayern München.

– Forhåpentlig får vi litt hjelp dersom vi går hele veien, sa Solskjær tirsdag.

(©NTB)

Football news:

Rakitic on the European super Cup: I want to make Bayern suffer
It turns out that in Italy they wrote a book about Streltsov - we were also surprised! And we found out from the author why he suddenly chose a Soviet hero
Suarez's examiner: we didn't pass questions to him. It's a lie that he can't conjugate verbs
Havertz on Barnsley's hat-trick: this is just the beginning, I want to score even more
RFU - Barnaul Dynamo: for payments for Sobolev, you need to contact Spartak
Barcelona - Suarez: Thank you for these 6 years! Player moved to Atletico
18-year-old Spartak youth midfielder Shiltsov called up to the first team (Sport24)