Norway

Slik er det å ha oppkjøring

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg begynte med øvelseskjøring den dagen jeg fylte 16 år, men det var ikke før jeg fylte 18 år jeg ble kjøreskole-elev. Vi begynte smått opplæringen, men jeg var ikke klar for å prioritere så mye av min tid på dette. Hele prosessen fremsto som vanskelig og kjedelig. Jeg innså ikke hvor tidkrevende det faktisk var!

Våren 2020, da landet var i lockdown, bestemte jeg meg. Nå skulle det skje! Jeg hadde cirka to kjøretimer i uken med kjørelæreren og kjørte med mamma og pappa to ganger i uken. Jeg startet i slutten av april og fikk førerkortet i slutten av august, altså etter fire måneder. På grunn av Covid-19 var det vanskelig å booke kjøretimer, glattkjøring, og oppkjøring. Jeg var klar for oppkjøring 5. august, men fikk ikke oppkjøring før 29. august. Jeg benyttet tiden til utallige timer øvelseskjøring sammen med mamma.

Før oppkjøring var jeg stresset. Jeg kjente på et press om at dette måtte gå bra – jeg måtte klare det på første forsøk! Jeg la egentlig mest press på meg selv. Dette var noe jeg virkelig ville! Jeg var så klar for å få lappen. Dagen før oppkjøring, da jeg var ute og øvekjørte, gjorde jeg mange feil som jeg aldri pleier å gjøre. Dette medførte at natten til 29. august ble søvnløs, men med mange tanker.

Da jeg endelig satt i bilen og ventet på sensor fokuserte jeg bare på å holde roen. Sensoren var veldig hyggelig og behagelig. Jeg ble ikke urolig av henne, og tenkte ikke noe særlig på at dette var damen som hadde min kjørefremtid i sine hender.

Hun spurte meg på forhånd om jeg ville ha på radioen, om jeg ville ha litt småprat, eller om jeg ville at det skulle være helt stille i bilen. Jeg valgte å ha litt småprat der det var naturlig. Det var det jeg var vant til etter kjøreturene med mamma, pappa og kjørelærer.

Vi begynte turen rundt Eidsvågneset, videre til Sandviken, så Tertnes og tilbake til trafikkstasjonen. Jeg kjørte da på smale veier og veier med mye høyreregel. Da bilen var parkert ventet jeg spent på hva sensor syntes om kjøringen min. Det ene minuttet hun trengte på å skrive ferdig notatene sine var uten tvil det lengste minuttet i mitt liv.

Følelsen som kom da sensor sa jeg hadde bestått, var uten tvil den beste følelsen i mitt liv! Jeg gledet meg masse til å fortelle det til familien min og kjørelæreren. Vi hadde jobbet hardt i mange måneder og nå var jobben gjort! Hverdagen min er helt annerledes og mye friere. Det er slutt på å måtte planlegge livet etter bussruter.

FEM RÅD TIL DEG SOM SKAL TA LAPPEN

  1. Vær innstilt på at det å ta lappen er tidkrevende og dyrt. Prioriter øvelseskjøring og kjøretimer fremfor det sosiale. Det er bare i en kort periode.
  2. Når du får en oppkjøringsdato, ikke fortell det til noen. Foreldre er greit, men om hele vennegjengen vet at du har oppkjøring så legger du mye mer press på deg selv enn du trenger.
  3. Lærekjør MASSE de siste ukene før oppkjøring! Det er viktig med mengdetrening
  4. Lærekjør i Åsane ved trafikkstasjonen og på Eidsvågneset! Det er en vanskelig vei å kjøre på, og det er fort gjort at du havner der på oppkjøringen din.
  5. Husk at sensor er klar over at du ikke er en erfaren sjåfør. Slapp av og løs problemene slik du ville gjort når du kjører med kjørelærer.

LYKKE TIL!

Unngå disse feilene under øvelseskjøring

Football news:

Manchester City are considering Pochettino and Nagelsmann should Pep leave
Solskjaer still wants Manchester United to buy Holland
The reforms of Manchester United and Liverpool are reminiscent of the history of the Premier League. Then the tops got tired of social justice and wanted freedom
Thomas Muller: Bayern are confident, we are in good shape
Anton Miranchuk about the match with Bayern: we Go out to win and set the highest goals
Frankie de Jong: life in Barcelona is so pleasant that it may seem as if you are on vacation for a whole year
Donnarumma, Hauge and three members of the Milan team were infected with the coronavirus