Norway
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Stig Millehaugen overføres til Ullersmo fengsel

Stig Millehaugen, som onsdag ble pågrepet etter en uke på rømmen, flyttes til Ullersmo fengsel. Det bekrefter Kriminalomsorgen til NRK.

foto
Stig Millehaugen avbildet da han dro ut på permisjon fra Trondheim fengsel i forrige uke. Foto: Trøndelag politidistrikt / NTB

– Han skal nå plasseres på Ullersmo. Det er i utgangspunktet ikke en forvaringsanstalt. Forvaringsdømte skal ha et eget tilbud, som de får i forvaringsanstalter, sier Stig Storvik, regiondirektør i Kriminalomsorgen region øst til NRK.

Politiet bekrefter til NTB at Millehaugen skal overføres til soning fredag.

Millehaugen rømte etter permisjon fra Trondheim fengsel 1. juni. I en pressemelding torsdag skriver politiet at Millehaugen har gitt en detaljert forklaring om både bakgrunnen for at han ikke møtte i Trondheim fengsel etter endt permisjon forrige onsdag, samt hva han har gjort i etterkant.

Politiet vil ikke gå ut i mediene med andre detaljer fra hans politiforklaring.

En mann ble i forrige uke pågrepet, mistenkt for å ha vært involvert i Millehaugens flukt. Mannen nektet for å ha hatt noe med saken å gjøre, og han ble raskt løslatt av politiet.

– Så snart politiet har avsluttet sin etterforskning av denne saken, vil vi fatte en påtaleavgjørelse både hva gjelder unndragelsen til Stig Millehaugen samt avgjøre saken mot personen som i forrige uke ble siktet for medvirkning til unndragelsen. Mistanken mot vedkommende er svekket etter Millehaugens forklaring i går kveld, skriver politiet.