logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway

Tredoblet antall seere under 30 år: - Viktig å forvalte påvirkningskraften riktig

Debatten mellom Sophie Elise Isachsen og Kristin Gjelsvik ble sett av 511 000 i snitt. 62 000 seere var under 30 år.

Tirsdag kveld gikk den mye omtalte debatten mellom toppblogger Sophie Elise Isachsen (24) og influenser Kristin Gjelsvik (32) av stabelen under «Debatten» på NRK.

Det var ventet stor spenning i forkant, der flere av landets største aviser ryddet spalteplass for oppgjøret mellom bloggerne som dagene i forveien hadde kranglet i full offentlighet.

Les også

Ifølge Kampanje viser tall fra Kantar Medias tv-undersøkelse at tirsdagens episode av «Debatten» slo flere rekorder.

I snitt hadde sendingen 511 000 seere, der 62 000 seere var under 30 år.

Ifølge avisen er det bare striden om strømpriser som har samlet flere seere til programmet så langt i år, med 519 000 seere.

Viktig å forvalte på en god måte

Allerede før debatten mellom Gjelsvik og Isachsen var i gang, var det som nevnt stor interesse for konflikten i sosiale medier.

Henriette Skådinn, sosiale medier-spesialist i markedsføringbyrået Mindshare, mener at engasjementet blant unge, og seertallene til tirsdagens sending av «Debatten, er et bevis på at det er viktig å ta unge på alvor.

- Det viser nettopp hvor stor makt og påvirkning enkelte influencere har på en ung målgruppe, og evnen til å sette agenda. Det er denne påvirkningskraften som er så viktig å forvalte på en god måte og det ansvaret ligger både hos influencer, management, byrå og annonsør, sier Skådinn til Nettavisen.

- Det er viktig å ta unge på alvor, influencere på alvor og debatten på alvor når vi ser den faktiske påvirkningen og oppmerksomheten influencere har på en ofte sårbar målgruppe, fortsetter hun.

Les også

- Svært positivt for NRK

Også medianalytiker Thomas Høiby i Mindshare blir sjokkert over tallene på antall unge seere under «Debatten» tirsdag. Han mener at dette er et bevis på hvor stor kraft influencere har.

- Seertallene snakker for seg egentlig. Med unntak av de aller eldste har alle lag fått med seg debatten. Det viser både interessen rundt saken og kraften disse Influencerne har, sier Høiby til Nettavisen.

Les også

En tredobling av antall ynge seere mener Høiby er svært positivt for NRK og sitt samfunnsoppdrag som medie.

- Men ikke minst at så mange unge får flere sider av dette med seg, sier han.

Til Kampanje kan ikke NRK annet enn å juble.

- Det er klart vi synes det er kjempestas. Generelt har «Debatten» hatt gode seertall i det siste, vi vil jo at flest mulig skal se det vi driver med, sier redaksjonssjef Solveig Tvedt til avisen.

Les også
Themes
ICO