logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway

Veien til Finnmark fortsatt stengt

Den norske veiforbindelsen mellom Finnmark og resten av landet er fortsatt stengt lørdag morgen. Det ser imidlertid ut til at vinden som har herjet med Nord-Norge de siste dagene begynner å slippe taket.

Torsdag og fredag har det vært full storm både i Nordland, Troms og Finnmark, noe som har ført til både stengte fjelloverganger, innstilte ferje- og flyavganger, og vanskelige kjøreforhold.

Meteorologisk institutt melder at vinden i alle de tre fylkene vil være avtagende utover lørdagen.

– Fremover ser det ut til at vi får mer eller mindre normalt vintervær i nord, men vi har obsvarsel på vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene og ved kysten første del av dagen, sier Trond Robertsen, meteorologikonsulent ved Meteorologisk institutt i Tromsø, til VG.

Vei inn i fortsatt Finnmark stengt

Lørdag morgen er fortsatt både europavei 10 over Bjørnfjell i Nordland og E6 over Kvænangsfjellet i Troms stengt.

Om Europavei 6 over Kvænangsfjellet kan åpne igjen, skal først avgjøres klokken 12 i lørdag. Enn så lenge er den eneste norske veiforbindelsen mellom Finnmark og Troms stengt.

– Den er stengt på grunn av uvær og fare for ras. Den forblir stengt fram til i morgen, sa trafikkoperatør Stine Øksendal til VG fredag kveld.

En annen vei inn i Finland, lenger sør, er E10 over Bjørnfjell.

– Men der er det kolonnekjøring. Det er generelt dårlig vær i hele Nord-Norge, sier Øksendal i Statens vegvesen.

Hønsa - Nordkapptunnelen, på strekningen Olderfjord til Honningsvåg i Finnmark, er også foreløpig stengt på grunn av uværet.

Avtagende vind

Værutsiktene for nordlendingene ser utover lørdagen ut til å være langt bedre, og i Nordland vil vinden utover dagen minke til en frisk bris. Det ventes imidlertid snøbyger i alle tre fylkene, og vanskelige kjøreforhold enkelte steder.

– I Troms opp til Nordkapp vil det bli stiv til sterk kuling, snøbyger og vanskelige kjøreforhold. Vinden vil gradvis avta utover formiddagen. I ettermiddag blir det frisk bris til liten kuling, og fortsatt enkelte snøbyger, forteller Robertsen.

Finnmarkingene, øst for Nordkapp, vil stort sett få periodevis frisk bris, forteller han.

Robertsen sier meteorologene forventer å kunne fjerne farevarselet på kjøreforhold utover dagen.

Full storm og innstilte fly

Fredag ettermiddag måtte et fly som var på vei fra Gran Canaria til Tromsø lande i Oslo på grunn av det dårlige været, meldte Nordlys . Ifølge iFinnmark måtte også et SAS-fly på vei fra Oslo til Alta snu fredag formiddag.

Fredag kveld var det liten og full storm på kysten av Nord-Troms og Vest-Finnmark. Men vinden minket utover natten.

– Vinden fortsetter utover kvelden, så begynner det gradvis å dabbe av i natt. Det er flere flyplasser som har veldig sterk turbulens og vinden skaper veldig store utfordringer for flytrafikken nå, sa statsmeteorolog Ager-Wick.

Avinor oppgir at fly til Tromsø fra Alta, Båtsfjord, Hammerfest, Honningsvåg, Sørkjosen og Vadsø er innstilt.

Her kan du lese mer om

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO