Norway
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Vilde Janbu Fresvik (16) imponerer: – Største talentet siden Stine Skogrand

Tertnes- Follo 23–30 (11-16): Den venstrehendte kantspillerne fikk sin debut da Tertnes spilte årets første hjemmekamp mot Follo i Åsane Arena onsdag.

– Jeg var ganske nervøs, sier Vilde Janbu Fresvik og smiler.

Hun kom inn fra benken etter 17. minutter. Kun sekunder senere satt hun ballen i mål fra høyrekanten – men tråkket på strek og målet ble annullert. To minutter senere fikk hun sjansen igjen, men keepers armer var av typen blekksprut. Mot slutten av omgangen fikk hun en tominutter, og ble sittende på benken ut kampen.

Men hun får nok flere sjanser. Karrieren på øverste nivå har så vidt begynt. Nå gjelder det å være tålmodig, forteller treneren.

– Et supertalent

Tertnes-trener Tore Johannessen er ikke kjent for å ta i bruk store ord, men han finner dem frem når han skal beskrive Janbu Fresvik.

– Hun er nok det største talentet vi har hatt siden Stine Skogrand. Nå har vi hatt mange gode spillere siden Stine, men utgangspunktet til Vilde er ganske likt. Jeg vil ikke legge for mye press og forventninger på henne, men det er en spiller jeg har veldig tro på, sier Johannessen.

Han burde vite hva han snakker om. Etter snart 17 år som Tertnes-trener og mangfoldige år som trener for aldersbestemte landslag, har han sett talent komme og gå. Og derfor vet han også veldig godt at talent bare er en liten del av pakken.

– Utgangspunktet til Vilde er veldig bra, men det er på mange måter nå jobben begynner. Stine har fått en fantastisk karriere, men det er først og fremst den jobben hun la ned i ettertid av tenårene som har gitt henne alle disse gode opplevelsene, sier Johannessen.

Håndballreisen nettopp startet

Skogrand, som har både EM- og VM-gull å vise til, fikk sin A-landslagsdebut for Norge for ti år siden. Etter å ha nærmest båret Tertnes på sine skuldre i en årrekke, dro hun til Danmark i 2016. Der spiller 30-åringen nå for topplaget Herning-Ikast.

Fresvik, som fyller 17 år i oktober, spilte U17-EM for Norge i sommer. Etter å ha hospitert på Tertnes-treningene på tampen av fjorårssesongen, meldte hun permanent overgang fra TIF Viking i sommer.

Gruet og gledet seg

Stortalentet synes det er stas at treneren mener hun er et supertalent, men sier det er langt igjen til nivået til Skogrand.

– Det var utrolig hyggelig å høre. Å bli sammenlignet med en legende er utrolig motiverende. Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si, sier hun.

16-åringen legger til at det ble en spesiell kveld foran hjemmepublikummet i Åsane Arena.

– Jeg både gruet og gledet meg. Det var synd det ikke ble scoring, det irriterer meg litt. Det hadde vært kult å score med mamma på tribunen. Hun er der alltid, men det kommer flere sjanser, sier 16-åringen.

Hun legger til at hun er blitt godt mottatt i Tertnes-gjengen.

– Jeg er desidert yngst, men spillere og støtteapparat har tatt godt imot meg. Nå gleder jeg meg til resten av sesongen, sier hun.

En stressende kveld

Tertnes ble halsende etter Follo i hele kampen, og var ikke i nærheten av seier. Trener Johannessen er sånn passe fornøyd.

– Tja, det var mye som ikke stemte i dag. Vi har en del å jobbe med i avslutningsfasen. I dag ble vi litt for anspent, vi stresset for mye og kanskje vi manglet litt energi? Det er i alle fall nok å ta tak i til neste kamp mot Fana, sier han.

Fanny Skindlo og Rikke Midtfjeld ble mestscorende hos Tertnes med fire scoringer.