Norway
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Volvo gjør bilene allergivennlige

Volvo Cars tar nå grep for å tilby sine kunder bedre luftkvalitet i sine nyeste biler gjennom det selskapet betegner som banebrytende luftrensende teknologi.

foto
Volvo hevder at opp til 99,9 prosent av utvalgte gress-, tre- og ugresspollenallergener kan fjernes av det nye systemet og viser til Allergy Standards Limited (ASL), et uavhengig sertifiseringsprogram. Foto: Volvo

Dette skal ifølge Volvo gjøre det lettere for folk å puste inn ren luft når de kjører. Den svenske bilprodusenten viser til at allergier, astma og luftforurensning påvirker millioner av mennesker rundt om i verden på en negativ måte, ifølge data fra Verdens helseorganisasjon og Verdens allergiorganisasjon.

«Volvo Cars mener at ren luft gir flere fordeler i et helse- og sikkerhetsperspektiv, og selskapet vil fortsette å gjøre ytterligere forbedringer på dette området etter hvert som de utvikler sine biler», skriver Volvo i en pressemelding.

foto
Her får man info om innvendig luftkvalitet og mengden utvendig pollen fra trær, gress og ugress. Foto: Volvo

Opptil 99,9 prosent fjernes

Den avanserte luftrenseren, som er en del av den nyeste luftrenseteknologien som er tilgjengelig på nye 90- og 60-seriemodeller, har blitt sertifisert som astma- og allergivennlig av Allergy Standards Limited (ASL), som så at teknologien fjernet opptil 99,9 prosent av utvalgte gress-, tre- og ugresspollenallergener.

Allergy Standards Limited (ASL) er ifølge Volvo et uavhengig sertifiseringsprogram som hjelper forbrukere å identifisere produkter som er egnet for dem som sliter med astma og allergier.

Økt konsnetrasjon

– I tillegg til personlige helsefordeler, har studier vist at renere luft også kan bidra til å øke konsentrasjonen, noe som kan hjelpe deg å holde deg mer fokusert under kjøreturen, sier Dr. Maria Bernander, helseekspert i Volvo Cars i pressemeldingen.

I tillegg vil førere av de nyeste Volvo-bilene kunne vurdere om de skal rense luften i kupéen på bilen ved hjelp av sanntidsdata som viser faktiske utendørs pollen- og luftkvalitetsnivåer i bilens midtdisplay. Denne egenutviklede appen gjør Volvo Cars til den første bilprodusenten som leverer direkte data om utendørs pollennivåer til sjåfører.