Norway

Yr får nye nettsider

Ifølge en pressemelding fra Meteorologisk institutt, som står bak Yr, er det mest iøynefallende ved endringen, det nye og luftige designet, som er tilpasset alle skjermer. Også innholdet blir forbedret.

“Været nå” vil vise temperatur, skydekke, vind og nedbør for stedet du har søkt på. Skydekkesymbolet blir oppdatert hvert femtende minutt ved hjelp av nettkamera. Nedbørsgrafen for de neste nitti minuttene er nyttig for korttidsplanlegging av uteaktiviteter og blir oppdatert kvart femte minutt basert på observasjoner fra radar, heter det i pressemeldingen. Radarobservasjoner ser man også på siden “Kart”.

Nytt er også siden “Kyst”, og der finner man kystvarsel og nyttig informasjon om tidevann.

LES OGSÅ: Frykter bedrageri med kryptovaluta

Målestasjoner

Siden “I nærheten” gir oversikt over været på de nærmeste målestasjonene, noe som kan hjelpe deg til å vurdere værsituasjonen om du skal på tur i et større område. Tilleggsinformasjon om luftkvalitet, pollen, UV-varsel og badetemperaturer for det stedet du har søkt opp er nytt.

Været på fjelloverganger har fått en vesentlig oppgradering, med trafikkmeldinger og vegkamera fra Statens Vegvesen, for de som planlegger kjøretur. I tillegg får man en ny oversikt over pågående farevarsel.

Klimastatistikk er tilgjengelig på sida “Historikk”. Der får man oversikt over temperatur og nedbør fra siste 13 måneder, siste 30 dager, siste 24 timer, eller man kan søke på en bestemt dato.

– Yr skal være for alle, og da mener vi alle, sier leder for Yr-teamet i NRK, Anette Svee Wilberg.

Hun viser til at de nye nettsidene også fungerer for blinde og svaksynte som trenger spesialutstyr for å lese nettsider. De nye nettsidene laster også bedre når det er dårlig datadekning, og de fungerer på alle slags skjermer.

– Når vi nå har Yr på en og samme nettløysing, kan vi disponere ressursene våre bedre og få mer fart i utviklinga av Yr, seier Svee Wilberg.

Leder for Yr-teamet på Meteorologisk institutt, Anders Sivle, legger til at dette er starten på noe nytt.

LES OGSÅ: Fredag ble tidenes netthandel-dag i Norge

– Flere tjenester vil komme til de nye nettsidene etter hvert, blant annet en god løsning for å vise hvor sikre varslene er, seier Sivle.

De nye nettsidene har vært tilgjengelige i mobilversjon siden 2016 og har stått for mer enn tjue prosent av nettsidebruken til Yr. Nå erstatter de også pc-versjonen. De gamle Yr-sidene vil være tilgjengelige fram til sommeren på adressa retro.yr.no.

Yr er et samarbeid mellom NRK og Meteorologisk institutt og vart etablert i 2007. Værtjenesten er tilgjengelig på både mobilapper og nettsider og har opp til 11 millioner brukere hver veke. Rundt halvparten av bruken er i utlandet.

LES OGSÅ: Mer om de nye Yr-nettsidene

Football news:

Mourinho on the double Ntombela: He's very creative. One of those who knows how to sharpen the game
Atalanta and Sevilla have agreed on the transfer of Gomez. The midfielder will fly to Spain on Tuesday
Laporta on Messi at PSG: I read that they have losses. We need to discuss what deals they can afford
PSG offered Ramos a contract for 45 million euros for 3 years (Onda Cero)
Nacho tested positive for the coronavirus. He was in contact with the patient earlier
Bale scored in the FA Cup for the first time since 2013. He has 4 goals in 13 games at Tottenham
Frank Lampard: I didn't have enough time to take Chelsea to the next level