Romania

100.000 de persoane în vârstă vor primi ajutor la domiciliu de la Guvern

Ministrul Fondurilor Europene Marcel Bolos a prezentat proiectul la inceputul sedintei, aratand ca vor fi decontane din fonduri europene mai multe masuri.

"E vorba de cei 1.000 de asistenti sociali si comunitari. Dupa discutia pe care am avut-o cu Ministerul Muncii si ii multumesc doamnei ministru ca ne-a acordat sprijin, avem o tinta de 100.000 de persoane varstnice cu varsta de peste 65 de ani care sa fie sprijiniti in aceasta perioada prin servicii sociale la domiciliu, am introdus si asistentii comunitari pentru ca daca, spre exemplu, este nevoie de administrarea unui tratament medical sau au alte probleme de sanatate pentru cei care sunt in varsta si pe patul de suferinta, sa putem sa intervenim prin intermediul asistentilor sociali si sa fim aproape in aceasta perioada de dumnealor", a afirmat el.

Ministrul Fondurilor Europene a adaugat ca in proiectul de ordonanta sunt prevazute 170.000 de pachete de igiena corporala care sunt destinate celor care se afla in carantina, plus copiilor de la casele de copii si persoanelor varstnice din caminele de batrani, tot ca si forma de protectie sociala.

Football news:

Sabitzer has been exposed to coronavirus in April
In the 90s, the Russian club played in the Finnish championship: the players carried cigarettes, the President went on the field. It ended because of the default
Flick about Holand: it is the first season, so it is too early to compare it with Levandovsky
Felix sprained a knee ligament in training. This is his 3rd injury of the season at Atletico
Ibrahimovic was injured in training. In Milan, they believe that he is out for a long time
Flick about Borussia: This is one of the best teams in Europe. I will be very happy if we play for zero
Barcelona trained in large groups, Real Madrid – in small ones, despite being allowed to go to the second stage of training