Romania

Adrian Năstase primește o LOVITURĂ GREA! DECIZIA a fost luată recent. Prestigiul fostului premier a fost grav afectat

Societatea Timișoara a adresat președintelui Iohannis, la data de 10 martie, o cerere prin care a solicitat ”retragerea imediată a decoraţiilor si ordinelor Statului Român acelor purtători ai distincţiilor care s-au dovedit nedemni de a le deține, fiind condamnați prin hotărâri penale definitive.”

În acest sens, președintele Societății Timișoara, Florian Mihalcea, arată în textul solicitării că ”purtătorii decoraţiilor se erijează în apărători ai demnităţii naţionale, chemând în faţa consiliilor de onoare a ordinelor personalităţi cărora le reproșează acţiuni de denigrare a României, ignorând faptul că însăși prezenţa lor în această elită a vieţii publice a ţării dezonorează România şi pe toţi românii”, potrivit Newsteam.ro.

Astfel, pe lista actualizată, care a fost transmisă de Societatea Timișoara se regăsesc numele unor persoane, care deși sunt condamnate definitiv încă mai dețin, ordinele Steaua României, Serviciul Credincios, Pentru Merit, Meritul Militar și Meritul Sanitar.

Printre acestea nume se numără și Adrian Năstase, Rodica Stănoiu, Șerban Brădișteanu, Miron Mitrea, Vasile Astărăstoae, Eugen Bădălan, Remus Truică, Sergiu Medar, Corneliu Dobrițoiu sau Mihai Necolaiciuc.

Prima solicitare a fost trimisă în contextul în care Klaus Iohannis asemnat decretul prin care i-a retras lui Laszlo Tokes decorația Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler.


Football news:

Benzema scored his 19th La Liga goal. Messi Has 22
Belotti is the first Torino player in 43 years to score at least 15 goals in two consecutive seasons
Martial became the tenth Manchester United player to score 50 goals in the Premier League
Atletico and Sevilla entered the Champions League, Villarreal lost chances
Annibale Frossi – the forgotten legend of Inter. Played in huge glasses, scored at the Hitler Olympics and narrowly escaped the war in Ethiopia
Sane had his first training session in Bayern
Manchester United have made the same starting line-up in five consecutive Premier League games for the first time in 27 years