Joi, într-o conferință de presă, șeful Secției de Cardiologie, doctorul Balogh Csaba-Istvan a precizat că se mai aşteaptă rezultatele testelor pentru alţi 15 angajaţi şi urmează să se facă o retestare a personalului şi a pacienţilor, în zilele de duminică şi luni.

”Esenţa e că marți s-au confirmat şapte cazuri la Secţia Cardiologie, dintre angajaţi. Miercuri s-au făcut testări la toţi pacienţii internaţi şi la majoritatea angajaţilor care erau disponibili. Testele de ieri au confirmat că încă şase cazuri sunt pozitive, din care trei pacienţi şi trei angajaţi. Restul angajaţilor, care sunt în număr de 15, au fost testaţi azi dimineaţă, iar rezultatele le vom avea după-amiază. Ne-am propus ca duminică şi luni să retestăm toţi angajaţii şi pacienţii de pe secţie, ca să-i putem externa în condiţii de securitate, mai ales pentru dânşii”, a declarat dr. Balogh.

Pentru moment nu se mai fac consultații în ambulatoriu, însă urgențele cardiologice sunt asigurate, susține medicul.

”Reluarea ambulatoriului se va face probabil marţi. Momentan, se menţine garda de cardiologie, toţi pacienţii primesc tratamente sau îngrijiri de urgenţă. Urgenţele mari vor fi transferate de la UPU direct în centrele universitare, de exemplu un infarct miocardic acut, iar cei care necesită îngrijire aici, la Miercurea Ciuc, vor ajunge ori la Secţia Cardiologie, ori la Interne, unde vor fi îngrijiţi de medicii cardiologici. Deci, practic, urgenţele se rezolvă, cei cronici- o să reluăm prin ambulatoriul spitalului, probabil marţi, după ce vom avea a doua tură de teste confirmate săptămâna viitoare”, a mai spus dr. Balogh Csaba-Istvan.

Potrivit informării Instituţiei Prefectului, numărul total al cazurilor de infecţie cu noul coronavirus a ajuns în judeţ la 241, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate nouă cazuri noi şi două decese.

Citeşte şi:

Peste 4.500 de prădători sexuali, trimişi la „muncă în folosul comunităţii” în preajma copiilor. Deputata Oana Bîzgan: „Nu avem cum să trimitem pedocriminalii și violatorii paznici la școală!”

Ministerul Sănătății recunoaște că nu are habar cum s-a transmis noul coronavirus în familiile și spitalele din România

Angajați Antena 1, testați pentru COVID și trimiși în izolare. Filmările „Te cunosc de undeva“ au fost oprite, după ce Marcel Pavel a fost depistat cu COVID-19

Declarații dure la adresa lui Helmut Duckadam: „După ce te-au împins foamea și sărăcia, nu veni acum să te plângi!”

PARTENERI - GSP.RO

Declarații dure la adresa lui Helmut Duckadam: „După ce te-au împins foamea și sărăcia, nu veni acum să te plângi!”

Horoscop 18 iunie 2020. Scorpionii au parte de o zi confuză, Berbecii încep o perioadă tulbure pe care va trebui să o gestioneze inteligent

HOROSCOP

Horoscop 18 iunie 2020. Scorpionii au parte de o zi confuză, Berbecii încep o perioadă tulbure pe care va trebui să o gestioneze inteligent