IPJ Alba afirmă că, la data de 11 ianuarie 2020, în jurul orei 18,20, în urma unui apel prin 112, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud au intervenit la o locuinţă din localitatea Meşcreac, comuna Rădeşti, judeţul Alba, unde au fost semnalate fapte de violenţă în urma cărora o persoană a suferit leziuni. 

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că un bărbat de 50 de ani (Ioan. T), pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi avut discuţii contradictorii cu fiul său, în vârstă de 24 de ani, legate de dreptul de proprietate asupra turmei de oi, împrejurare în care l-ar fi tăiat, pe tânăr, cu un briceag, la un antebraţ. 

Tânărul a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. Faţă de bărbatul agresiv, poliţiştii au întocmit dosar penal, pentru violenţă în familie şi au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior l-au prezentat în faţa magistraţilor. 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lână Judecătoria Aiud l-au prezentat pe reţinut în faţa judecătorului de dreptul şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Aiud, care a emis, pe numele său, un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.