logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Romania

Attila Korodi: Recursul compensatoriu in forma actuala trebuie abrogat. Regretam votul nostru

Liderul deputatilor UDMR, Attila Korodi, spune ca decizia formatiunii de a vota legea recursului compensatoriu nu a fost solid fundamentata, iar recursul, in forma actuala, trebuie abrogat.

" (...) in Parlament, procedurile sunt foarte inaintate. Camera Deputatilor, daca adopta un raport in Comisia Juridica, poate sa intre in plen cu acest proiect de lege. De aceea, ar fi oportun sa fie inchisa aceasta problematica in Parlament, pentru ca sunt convins ca dezbaterile ajuta, dar semnalul dat de Guvern cred ca e de inteles, este nevoie sa fie facut un pas ferm in Parlament.

(...) recursul compensatoriu in forma actuala trebuie abrogat, numai ca dezbaterea care trebuie dusa la bun sfarsit este aceea ca o simpla abrogare creeaza o lipsa de abordare juridica a problematicii totale (...). Trebuie sa vina din partea Ministerului Justitiei sau a specialistilor o strategie si un text de lege, care inlocuieste actualul act normativ si nu lasa un gol in procedurile juridice care privesc aceasta speta", a declarat Attila Korodi pentru RFI Romania.

Intrebat daca regreta ca UDMR a sustinut recursul compensatoriu, in conditiile in care Uniunea a votat alaturi de PSD si ALDE legea, deputatul a raspuns: "Daca ma gandesc catre trecut, da, nu a fost o decizie solid fundamentata si atunci trebuie sa aducem corecturi, trebuie sa fie corectata, printr-o inlocuire totala a procedurilor pe aceasta speta".

Citeste mai multe despre Korodi: Recursul compensatoriu in forma actuala trebuie abrogat. Regretam votul nostru pe site-ul RFI Romania.

Vezi si Fost ministru al Justitiei: Solutia pentru SS, recursul compensatoriu si alegerea primarilor in doua tururi este asumarea raspunderii Guvernului

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.


Themes
ICO