Romania

Bill Gates spune că este optimist cu privire la lupta împotriva Covid-19 / Nu dați vaccinurile "celui mai mare ofertant"

Miliardarul american Bill Gates a spus sâmbătă că este „optimist” cu privire la lupta împotriva Covid-19 și a solicitat distribuirea de medicamente și vaccinuri celor care au nevoie de ele și nu celor „cei mai mari ofertanți”, potrivit AFP.

"Dacă vom lăsa medicamentele și vaccinurile să se îndrepte către cel mai mare ofertant, în locul oamenilor în care au nevoie cel mai mult, vom avea o pandemie mai lungă, mai nedreaptă și mai mortală", a spus fondatorul Microsoft, într-un mesaj video la o conferință internațională virtuală despre Covid-19.

"Avem nevoie de lideri care să ia decizii ferme pentru distribuirea bazată pe capitaluri proprii și nu doar pe factori de piață", a adăugat el.

Filantropul angajat în lupta împotriva epidemiilor a subliniat că pandemia a întrerupt lanțurile de aprovizionare cu medicamente, inclusiv împotriva SIDA, ceea ce riscă să „priveze sute de mii de oameni de tratamentele de care au nevoie și nu doar în Africa subsahariană ".

„Dar eu rămân optimist”, a adăugat Bill Gates. "Vom câștiga împotriva Covid-19 și vom continua să progresăm împotriva SIDA și a altor crize de sănătate."

El a spus că cercetătorii "fac progrese mari. Sunt dezvoltate instrumente de diagnosticare mai bune pentru a-i identifica pe cei infectați. Investițiile se duc la băncile antivirale de medicamente, o ramură a științei care a fost subinvestită".

"De asemenea, facem progrese mari în privința vaccinurilor. Aceste platforme nu vor fi utile doar împotriva unui anumit virus. Ele ne vor ajuta și împotriva HIV. Dar, desigur, există o mare diferență între a avea o platformă și între a ne asigura că livrăm produsele sale tuturor celor care au nevoie de acesta ”, a declarat Bill Gates.

Al doilea motiv pentru optimismul său, a adăugat el, este solidaritatea globală, demonstrată deja în lupta împotriva SIDA, cu Fondul global creat în 2002 și programul american de ajutor PEPFAR lansat de George W. Bush și destinat în special pentru Africa sub-sahariană.

„Fie că este vorba despre SIDA sau Covid-19, cooperarea globală și determinarea de a inventa instrumente și de a le livra acolo unde este nevoie cel mai mult sunt cruciale”, a spus el.

Football news:

Thomas Tuchel: If both legs were intact, you could have seen my 40-meter sprint
PSG saved Tuchel's pet: Choupo-moting got everyone for free, managed not to score from a centimetre, and now pulled Paris to the semi-finals of the Champions League
Gian Piero Gasperini: The worst part is that we were so close. I can only thank the guys
Neymar was the player of the match Atalanta-PSG. He gave an assist
ПС PSG suffered through the entire quarter-final and turned it over in 149 seconds. Lifted the Italian curse and went so far in the Champions League for the first time in 25 years
ПС PSG's pain was transformed into happiness: in three minutes, the suffering stars turned into celebrating kings
The club from Italy won't win the Champions League for the 10th year in a row. This is an anti-record