Romania

Compania chineză Haier mută producția de cuptoare Rosières în România

electrocasnice

Anunțul, insinuat de câteva săptămâni, a venit în cele din urmă. Producătorul francez Rosières, ajuns recent în portofoliul grupului chinez Haier (odată cu preluarea de către acesta din urmă a grupului Candy-Hoover), și-a văzut activitatea de fabricare a cuptoarelor casnice transferată în România, potrivit romania-actualitati.ro.

Publicația L’Usine Nouvelle raportează că Haier a investit deja 50 de milioane de euro în România.

Este evident că această alegere a fost determinată de motive pur economice. Într-adevăr, potrivit lui Yannick Ferling, „Costurile de asamblare sunt mari, în timp ce vânzările au scăzut cu 40% între 2016 și 2019”.

Ar fi de precizat că una dintre principalele activități ale acestei fabrici era ansamblarea așa-numitului trio: un dispozitiv trei-în-unul care cuprinde un cuptor, o mașină de spălat vase și o plită.

Uzina de la Lounery, care are 72 de angajați, va păstra, totuși, o activitate cu specific de logistică, care, la rândul său, va beneficia de o investiție de 2 milioane de euro și va permite crearea a 26 noi locuri de muncă, oferite cu prioritate personalului concediat.

Citește și: Avocatul Gheorghe Piperea torpilează Guvernul Orban: ‘O prostie cât casa’

O istorie de peste 100 de ani

Eforturile recente de a oferi o schimbare de look unui brand cu o estetică care este adesea considerată ”învechită” nu au dat, din păcate, roade.

Să ne amintim că numele Rosières a pornit, totuși, la Lunery în 1869, când Jules Roussel a creat marca, specializată în aparate de gătit începând cu 1877. Turnătoria de acolo este chiar mai veche, deoarece a fost înființată de către marchizul de Boissy în 1836. În epoca sa de glorie, fabrica avea 1.200 de angajați.

Așadar, industria franceză a aparatelor electrocasnice pierde un alt brand cunoscut, transferat în țări în care costul forței de muncă se dovedește a fi mai atractiv. Dacă un număr mic de producători de electrocasnice mici, cum ar fi Seb, Magimix, Moulinex sau Lagrange, mai au încă câteva fabrici de producție în Franța, la capitolul electrocasnice mari doar Brandt (achiziționat de grupul algerian Cevital în 2014) mai continuă să producă în Franța, pentru Brandt, Sauter sau De Dietrich.

Football news:

The American company Krause Group bought 90% of Parma's shares
Prokhorov denied information about wanting to buy Manchester United
Tiago said goodbye to Bayern: This is the most difficult decision of my career. I need new challenges
Bale and Regilon will fly to London today to complete transfers to Tottenham
We have found a club in the Bundesliga that will prevent Bayern from becoming Champions. More precisely, it was put together by the Players from Dortmund and Leipzig, the management from Gladbach, the sponsor from Hertha
Bruno is the best player of the season at Manchester United according to the fans. It came in January
The team with the sponsor sperm Accelerator played in the Europa League. And this is just one of the 15 logos on the t-shirt