Romania

Consilier prezidential atac dur la adresa Colegiului Medicilor: certifica teoriile conspiratiei

Constantin Dudu Ionescu, consilier de stat, directorul Oficiului Informatii Integrate la Departamentul Securitatii Nationale din cadrul Administratiei Prezidentiale, critica modul in care Colegiul Medicilor alege sa actioneze in cazul unor doctori care emit teorii care contrazic practic protocoalele existente si care nu par sa aiba nicio baza stiintifica.

"Prin lipsa de actiune a Colegiului Medicilor nici nu mai e nevoie de fake news!, atrage atentie consilierul de stat, care critica dur aceasta atitudine pe care o catalogheaza drept "iresponsabila".

Declaratiile au fost facute la lansarea Barometrului de Securitate realizat de Centrul de Cercetari Sociologice LARICS.

"In conditiile in care romanii par sa fie tot mai cuceriti de teorii conspirationiste, lipsa de actiune a unor institutii cheie poate face foarte mult rau", atrage atentia directorul Oficiului Informatii Integrate.

Constantin Dudu Ionescu a dat si un exemplu concret.

"Intr-un regim autocratic, nu avem nicio problema, vine tatucul si le rezolva pe toate. In democratie si, mai ales cu libertatea care vine, intervine un concept extraordinar de greu care, in opinia mea, nu a devenit inca parte a intelegerii noastre a ceea ce inseamna libertate. Si anume responsabilitate: responsabilitate institutionala, responsabilitate a societatii, responsabilitate individuala. Acum cateva saptamani Colegiul Medicilor dintr-o anumita localitate s-a autosesizat, spunand in autosesizare ca ceea ce s-a intamplat cu declaratiile unui confrate de-al domniilor lor, ca 80 la suta saturatie de sange este ok, nu este nicio problema, ca de fapt protocoalele in COVID-19 din spitale sunt proaste. Colegiul Medicilor pe buna dreptate s-a adunat atunci. Numai ca sfarsitul a fost urmatorul: a fost o discutie colegiala. Concluzia mea, a unui cetatean, care am fost obisnuit ca atunci cand te duci la spital sa ti se masoare si saturatia si daca ai sub 96 la suta se spune ca ai o problema... Deci daca ma duc intr-un spital COVID o sa am o problema cu protocolul. Ce fake-news? Nu mai e nevoie de niciun fake news" a declarat Dudu Ionescu.Reactia consilierului de stat vine dupa ce in luna martie Colegiului Medicilor Bihor a decis sa nu o sanctioneze pe Flavia Grosan, medic pneumolog, pentru declaratiile sale privind protocoalele din spitale pentru tratamentul COVID-19.

Flavia Grosan sustinea ca protocolul medical din spitale "ucide" pacienti, ca oxigenul medical in cantitati mari provoaca edeme cerebrale si ca pacientii COVID cu saturatie de 80% pot sa se trateze acasa. Declaratiile sale, desi respinse de ceilalti pneumologi au ramas in final nesanctionate.

Football news:

De D'zerby announced his decision to leave Sassuolo. The coach is close to being appointed to Shakhtar
Messi has 300 games with goals in La Liga - the most in history. Raul has scored in 186 games
18-year-old goalkeeper Odoevsky about his debut for Zenit: He worked and hoped that he would be entrusted with one match
Perhaps Messi's last match at the Camp Nou: he scored in an empty stadium, but lost his chances for the title
Wolfsburg advanced to the Champions League, Leipzig took 2nd place in the Bundesliga for the second time
Pioli on 0:0 with Cagliari: Not falling in the top 4 will be a disappointment, but it can not be called a failure
Lille is ahead of PSG by one point, Monaco-by 3 points for the round to the end of Ligue 1