Psihologul Lorena Diaconescu a vorbit la B1 TV despre depresie, afecţiune de care suferea, se pare, şi Cristina Ţopescu. Aceasta a explicat cum un om care iubeşte animalele, aşa cum era şi Cristina Ţopescu, cărora li se dedică în totalitate, nu se gândeşte să-şi ia viaţa, indiferent de toate problemele pe care le-au avea. "Sigur că depresia nu trece de la sine, iar ajutorul specialistul şi al familiei, al prietenilor este esenţial. Vă spun însă de ce nu cred că este vorba despre o sinucidere. Cristina Ţopescu nu-şi lăsa de izbelişte animalele de companie pe care le iubea nespus şi pentru care lupta în fiecare zi", a explicat psihologul. De asemenea, aceasta şi-a exprimat nedumerirea în legătură cu faptul că cei din jurul ei nu au insistat să vadă dacă este bine, atunci când nu au mai reuşit s-o contacteze, să afle cum se simte, să ne asigurăm că nu este în vreun pericol, chiar dacă singură alesese o anumită izolare. 

Conform specialiştilor, depresia este o stare mentală de tristeţe persistentă care poate afecta gândurile, comportamentul, emoţiile şi starea de bine a individului. Persoanele depresive trăiesc emoţii de tristeţe, anxietate, lipsă de speranţă, îngrijorare, neajutorare, lipsă de valoare, vinovăţie, iritabilitate sau agitaţie. Ele îşi pierd interesul pentru activităţi care înainte erau plăcute, le scade pofta de mâncare sau mănâncă excesiv, întâmpină probleme de concentrare a atenţiei sau de luare a deciziilor.

Adesea, persoanele depresive au probleme cu somnul (insomnie sau dormit excesiv), se simt  obosite, sunt lipsite de energie sau foarte agitate şi pot avea acuze somatice. Când întensitatea simtomelor trece de o anumită limită, aceste persoane se pot gândi la sinucidere. Dacă simptomele durează mai mult de două săptămâni şi împiedică persoana să îşi desfăşoare normal activităţilor zilnice înseamnă că depresia are o intensitate clinică. La nivel mondial, depresia afectează aproximativ 121 de milioane de oameni. În Europa se estimează că 50 de milioane de persoane suferă de această boală.
 

Vedeta TV Cristina Ţopescu a murit la 59 de ani. Ea a fost găsită în casă fără viaţă, duminică seară, 12 ianuarie, după ce o vecină a sunat la poliţie pentru că nu o mai văzuse de trei săptămâni. Informaţia a fost confirmată de poliţie şi de către şeful Ambulanţei din Bucureşti. Conform Poliţiei, în cursul serii de duminică, în jurul orelor 22.00, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizării, poliţiştii oraşului Otopeni au intrat în imobilul respectiv unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violenţă. Urmează să se efectueze în cauză expertiza medico-legală.