Arma folosită a fost un satâr descoperit în apropierea metroului, un al doilea suspect, ce pare a fi de origine indo-pakistaneză fiind prins de pompierii francezi încercând să fugă la metrou, scrie Le Figaro.

Premierul francez şi ministrul de interne au ajuns la locul atacului şi s-au întâlnit cu primarul oraşului şi cu reprezentanţi ai procuraturii. 

Două persoane au fost rănite vineri, într-un atac cu arma albă, în arondismentul al XI-lea al Parisului, fiind spitalizate în stare gravă.

Victimele sunt un bărbat şi o femeie însărcinaţi cu producţia în cadrul agenţiei de presă Premières Lignes, al cărei sediu se află lângă fostul sediu al Charlie Hebdo.Agresorul i-a atacat pe strada Nicolas Appert, în faţa sediului agenţiei la care lucrează - cu un satâr, potrivit Le Figaro citat de news.ro.

Autorităţile au anunţat iniţial patru răniţi, însă au rectificat ulterior şi au precizatcă două persoane au fost rănite. Ele au revenit şi asupra numărului suspecţilor, după care au revenit din nou.

Faptele au avut loc în apropiere de fostul sediu al revistei satirice Charlie Hebdo.

Arma atacului -un satâr - a fost descoperit la intrarea la metrou pe bulevardul Richard Lenoir foto captură Le Figaro 

În jurul sediului a fost instituit un perimetru de securitate lărgit, din cauza prezenţei unui colet suspect. Laboratorul Central al Prefecturii Poliţiei a îndepărtat însă suspiciunile. Populaţia a fost îndemnată de către Prefectura Poliţiei să evite sectorul.

”Mii de elevi au fost izolaţi” ca măsură de precauţie, a anunţat Primăria Parisului.

”Cinci şcoli din arondismentul al XI-lea şi toate şcolile din arondismentele al III-lea şi al IV-lea au fost închise. Este vorba despre mii de elevi, de la creşă şi până la liceu. Ne punem în siguranţă. Suntem pe cale să închidem echipamentele municipale şi gimnaziile”, a declarat pentru AFP primarul centrului Parisului Ariel Weil.

Parchetul din Paris a deschis o anchetă cu privire la o ”tentativă de asasinat”, iar parchetul antiterorist (PNAT) a anunţat că s-a sesizat cu privire la faptele comise vineri.