logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Romania

Dosarul Tel Drum: Redeschiderea unei parti a anchetei, decisa de o judecatoare al carei sot este partener de vanatoare cu Dragnea

Solicitarea procurorilor DNA de redeschidere a unei parti a anchetei Tel Drum, in care este cercetat si Liviu Dragnea, urmeaza sa fie solutionata de Tribunalul Teleorman dupa ce judecatorul Risantea Gagescu, magistrat cunoscut din alte cauze controversate, a respins stramutarea procesului.

In plus, publicatia locala "Liber in Teleorman" scrie ca magistratul ar fi apropiat de Valentin Dragnea, fiul fostului lider PSD.

Conform informatiilor publicate pe portalul instantelor, Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea DNA de stramutare a dosarului care viza asocierea Tel Drum-Euroconstruct Trading '98 si in care Liviu Dragnea este cercetat pentru constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu si fraude cu fonduri europene.

Risantea Gagescu este cunoscuta dupa ce a dat decizii de achitare in cazul Marianei Rarinca, acuzata de santajarea fostei sefe a Inaltei Curti, Livia Stanciu, sau intr-un proces in care era implicat fostul sef al CJ Constanta, Nicusor Constantienescu.

Iata detalii despre redeschiderea ceruta de DNA: DNA solicita Inaltei Curti redeschiderea unei parti din mega-dosarul Liviu Dragnea-Tel Drum

Cine judeca in Teleorman

Practic dosarul ramane la Tribunalul Teleorman, iar urmatorul termen este stabilit pe 17 septembrie 2019. Magistratul care va solutiona cererea este judecatorul Emilia Enescu, fosta presedinta a Judecatoriei Turnu Magurele.

Pe de alta parte, "Rise Project" a dezvaluit ca sotul Emiliei Enescu, Cristian Enescu, sotul judecatoarei, subofiter la unitatea militara 0723 din Alexandria, apare in registrele cu persoanele invitate in 2014 la partidele de vanatoare ale Asociatiei de Vanatoare si Pescuit Sportiv (AVPS) Turris Turnu Magurele, fondata de Liviu Dragnea la sfarsitul anilor '90 si predata apoi lui Petre Pitis, directorul Tel Drum."Realitatea de Teleorman" a mai scris ca potrivit mai multor surse din zona Turnu Magurele, fratele judecatoarei Emilia Enescu este avocatul lui Valentin Dragnea.

De ce intarzie ancheta "Tel Drum"

Liviu Dragnea este implicat in trei dosare. Doua din acestea sunt solutionate definitiv, prin condamnari: Referendumul si Angajarile fictive la Directia Copilului Teleorman.

Fostul presedinte al Camerei Deputatilor este cercetat de DNA in dosarul Tel Drum, pentru constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si fraude europene.

La inceputul lunii iulie, seful interimar al DNA, Calin Nistor, a precizat ca doreste solutionarea cat mai rapida a acestui dosar, dar totul statea in decizia din cazul in care se cerea redeschiderea anchetei.

"Si eu mi-as dori sa fie solutionat cat mai repede acel dosar, cu o solutie legala. Stiti ca a fost necesara redeschiderea urmaririi penale intr-un alt dosar, care privea o parte din acele infractiuni care faceau obiectul investigatiei din cauza respectiva (in ceea ce priveste dosarul Tel Drum - n.red.).

A fost sesizata Inalta Curte pentru confirmarea redeschiderii, cauza a fost declinata pentru ca intre timp o persoana isi pierduse calitatea de parlamentar si, practic, competenta revenea tribunalului si a fost trimis la Tribunalul Teleorman. Dupa ce tribunalul se va pronunta, intr-un fel sau altul, va fi solutionata si acea cauza", a declarat Calin Nistor.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.


All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO