logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Romania

Eugen Tomac, reuniune cu românii din întreaga lume: Convenția Românilor de Pretutindeni

Eugen Tomac

Președintele PMP, Eugen Tomac, anunță că pe 24 ianuarie, în zi de sărbătoare, la București, are loc  reuniunea românilor din întreaga lume, denumită generic CONVENȚIA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI!

''Sunt peste zece milioane de români în întreaga lume.

Unii au plecat demult, în vremea când România era izolată, au vrut să scape de comunism și au fugit în lumea liberă.

Alți români au ales să plece în primii ani de democrație, iar numărul celor care pleacă în continuare, în mod special în Uniunea Europeană, este în creștere. Unii au ales acest drum în primul rând pentru un loc de muncă mai bine plătit. Alții au plecat la studii și nu au mai revenit. Sigur, există și români care se află temporar peste hotare, conducând companii sau instituții în diverse state ale lumii.

Avem însă și români care nu au plecat niciodată niciunde și, totuși, ei locuiesc în afara României. Nu sunt puțini, aproape 4 milioane. Sunt românii din statele aflate în imediata vecinătate a României, ei formează acest lanț viu de identitate românească ce înconjoară țara noastră.

Românii din întreaga lume își doresc să mențină un contact cât mai strâns cu țara lor, promovând România printre semenii lângă care au ales să conviețuiască.

Citește și: Dănuț Pop: Domnule ministru, până vă mobilizati, poate vă inlocuim, provizoriu, și pe dumneavoastră!

Pentru că avem foarte multe întrebări și prea puține răspunsuri la provocările cu care se confruntă România peste hotare, am ales să ne reunim pe 24 ianuarie, în zi de sărbătoare, la București, în cadrul unei reuniuni denumită generic CONVENȚIA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI!

Un eveniment inedit la care vor participa peste 300 de reprezentanți ai diasporei românești, precum și români proveniți din comunitățile istorice și R. Moldova.

CONVENȚIA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI este cea mai mare reuniune a românilor din întreaga lume, la care vor participa reprezentanți ai Parlamentului României, ai Parlamentului European, ai Guvernului României, ai Academiei Române, ai societății civile și ai mass-media.

Temele abordate în cadrul Convenției sunt de maxim interes pentru cetățenii români de peste hotare. Începând cu nevoia de a asigura o reprezentare cât mai largă a românilor de pretutindeni în Legislativul de la București, prin mărirea numărului de parlamentari, până la situația lucrătorului român pe piața de muncă din Uniunea Europeană. De asemenea, vor fi dezbătute problemele din educație și din cultură, dar și, bineînțeles, situația din cel de-al doilea stat românesc - R. Moldova.'', a scris Eugen Tomac pe pagina de Facebook.

Themes
ICO