Romania

Eurostat confirmă că Ludovic Orban știe ce face: România este printre țările cu cel mai mic șomaj din UE

somaj

Rata şomajului s-a menţinut în septembrie la 8,3% în zona euro şi la 7,5% în Uniunea Europeană, arată datele publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În context european, în cele 27 de state membre ale UE, în septembrie, cele mai scăzute rate ale şomajului s-au înregistrat în Cehia (2,8%), Polonia (3,1%), Malta (4%), Olanda (4,4%), Germania (4,5%), Slovenia (4,7%), Belgia şi România (ambele cu 5,2%). La polul opus se situează Spania (16,5%), Lituania (9,8%) şi Italia (9,6%).

Citește și: Rareș Bogdan, mesaj nemilos: ‘Ticăloșia, corupția, lenea, nepăsarea, incompetența trebuie combătute fără milă și sancționate aspru’

Din punct de vedere statistic, Eurostat estimează că în zona euro aproximativ 13,612 milioane de persoane (din totalul populaţiei estimat la 330 de milioane) erau în şomaj în cursul lunii septembrie, cu 75.000 mai multe decât în august.

Comparativ cu septembrie din anul trecut, numărul celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă a urcat cu 1,811 milioane în UE şi cu 1,376 milioane în zona euro, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ludovic Orban, mesaj îngrijorător pentru români: ‘Ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri, nu o negăm’

Iar 2,995 milioane de tineri din UE nu erau angajaţi, din care 2,451 milioane erau în zona euro.

Tot în luna septembrie, în rândul femeilor din UE, rata şomajului era de 7,9% şi se manţine stabilă faţă de august, în timp ce în rândul bărbaţilor rata şomajului era de 7,1% în aceeaşi lună, de asemenea stabilă faţă de august 2020.

Citește și: FOTO Clotilde Armand, destăinuire după prima zi de lucru la Primăria Sectorului 1: Am găsit un distrugător de hârtie și un baston de polițist local .

Football news:

Real Madrid conceded 5 goals from penalties in the last 3 rounds of La Liga
Simeone Pro 1-0 with Valencia: They had the best goalkeeper. Atletico need to continue playing the same way
Salzburg scored 8 goals in the Austrian League match. Game with Lokomotiv on Tuesday
Juve have not won any of their three Serie A matches without Ronaldo
Scott Micromini: Pogba is misunderstood. This is an amazing player, his failures fanned
Andrea Pirlo: Ronaldo is an additional advantage, but Juve must play their own football without him
Inzaghi on the draw with Juve: we Could have won if Benevento had been smarter on the counterattack