Autorităţile americane au făcut o reţinere în acest caz. Este vorba despre o femeie din Peace Bridge, la Buffalo, New York.

„Confirm că a fost făcută o arestare la Peace Bridge, la Buffalo, New York", a declarat pentru AFP Aaron Bowker, un responsabil vamal, referindu-se la podul care uneşte Canada de statul New York. "Ancheta este în curs", relatează jurnaliştii Digi 24.

Ricina este un produs rezidual al procesului de obţinere al uleiului din seminţele de ricin. Conform descrierii Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, ricina „acţionează intrând în celule din corpul unei persoane şi oprind capacitatea acestora de a produce proteinele necesare. Fără protenie, celule încep să moară. Eventual, tot corpul este afectat şi moartea poate surveni”.

Moartea în urma otrăvirii cu ricină poate avea loc în 36-72 de ore de la primul contact, în funcţie de cantitatea la care a fost expusă persoana şi dacă otrava a fost inhalată, ingerată sau injectată.

În momentul reţinerii, femeiea suspectă avea asupra ei o armă de foc.

Citeşte şi:

America, în război cu sine însăşi. Scurgerea de informaţii şi războiul hibrid din spatele cursei pentru Casa albă

Biden îl acuză pe Trump de abuz de putere şi-i somează pe republicani să amâne numirea unui nou judecător la Curtea Supremă