logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Romania

Florin Cîţu, chemat în Senat să dea explicaţii despre împrumuturile contractate de România. Acuzaţiile care i se aduc

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a fost invitat la audieri, săptămâna viitoare, marţi, în Comisia Economică din Senat pentru a da explicaţii despre împrumuturile contractate în ultima perioadă de statul român, a declarat, pentru MEDIAFAX, senatorul Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei.

"Marţi, la ora 11.00, la Comisia Economică, în care vom discuta despre împrumuturile pe care le-a făcut (Ministerul Finanţelor - n.r.) pe termen lung, la ce costuri s-a împrumutat, de ce s-a împrumutat, ce a făcut cu banii. Din punctul meu de vedere, sunt nişte sume considerabile şi mi se pare firesc să vedem pentru ce s-au folosit banii. Am trimis invitaţia la Ministerul de Finanţe", a afirmat, miercuri, Daniel Zamfir.

Senatorul îl acuză pe ministrul Finanţelor că a împrumutat de pe pieţele externe trei miliarde de euro la o dobândă mai mare decât a Bulgariei, Poloniei şi Greciei.

"Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns 20 de miliarde de lei împrumutaţi în doar două luni, Cîţu e de neoprit! Împrumută de pe pieţele externe încă 3 miliarde de euro (!!!!), bineînţeles la cea mai mare dobânda de pe piaţă-2,04%, mai mare decât a Bulgariei, Poloniei şi chiar Greciei! Aşadar 7 miliarde de euro în două luni, e curată nebunie! Ce a făcut cu banii împrumutaţi până acum??", a scris, pe Facebook, Zamfir.

Ministerul Finanţelor a împrumutat, marţi, 3 miliarde de euro de pe pieţele externe, în prima emisiune de obligaţiuni denominate în euro din 2020. Emisiunea a fost structurată pe două tranşe, una cu scadenţa pe 12 ani, iar cealaltă pe 30 de ani. Investitorii au plasat ordine de 12 miliarde de euro, de peste patru ori cât au programat Finanţele să se împrumute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

  
Themes
ICO