12 militari din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă”, sunt infectaţi cu SARS-COV 2, iar alţi 12 militari, declaraţi contacţi direcţi, sunt carantinaţi la domiciliu. La nivelul unităţii militare sunt luate permanent măsuri stricte pentru limitarea răspândirii COVID-19 în rândul militarilor şi suplimentarea activităţilor de dezinfecţie a spaţiilor şi facilităţilor de instruire.

Primele cazuri au apărut în timpul unei activităţi de instrucţie desfăşurată recent în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, iar militarii care prezentau simptome COVID-19 au fost imediat izolaţi în facilităţile special amenajate în acest sens, instalate anterior începerii exerciţiului.

”Ulterior, personalul specializat, echipat cu combinezoane, măşti, mănuşi şi vizete, i-a transportat pe militarii suspecţi de infectare cu virusul SARS-COV 2 către unităţile spitaliceşti din municipiul Galaţi, pentru investigaţii suplimentare şi testare COVID-19.

După finalizarea activităţilor de instruire, întreg detaşamentul participant la activităţile din Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan a beneficiat de recuperările aferente timpului de lucru petrecut în poligon, mai puţin personalul infectat sau carantinat, care beneficiază de concediu medical”, a declarat locotent colonelul Ciprian Burlacu, locţiitorul comandantului Batalionului 284 Tancuri.

DSP Galaţi a efectuat o anchetă epidemiologică pentru stabilirea şi carantinarea persoanelor declarate contact direct, iar personalul medical specializat al unităţii monitorizează permanent starea de sănătate a militarilor.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Mesajul unui medic pentru guvernanţi, despre monitorizarea bolnavilor de COVID-19: O mulţime de specialişti spun ce e de făcut, dar Batman, Batman...