logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Romania

Franţa a câştigat FedCup

Cu Kristina Mladenovic într-o formă de graţie, echipa franceză a învins Australia chiar în fieful ei

*Franţa a câştigat Cupa Federaţiei la tenis feminin la Perth pentru a treia oară, după ce a învins Australia la Perth cu 3-2. Franţa a mai câştigat FedCup în 1997 şi 2003 şi a mai fost finalistă în 2004, 2005 şi 2016. Anul acesta, ca să a ajungă în ultimul act, franţuzoaicele au învins România, pe teren propriu, cu 3-2, în semifinale. Şi atunci, tot Maldenovic şi Garcia au adus punctul decisiv. Australia are şapte titluri în palmares, ultimul fiind câştigat în 1974, şi, înaintea acestei ediţii, a mai jucat zece finale, ultima în 1993. Sâmbătă, în primul meci al zilei, Kristina Mladenovic a trecut de Ajla Tomljanovic, scor 6-1, 6-1, după o oră şi 11 minute de joc, apoi Ashleigh Barty a depăşit-o chiar mai clar, în al doilea meci, pe Caroline Garcia, scor 6-0, 6-0, în doar 56 de minute. În primul meci al zile, Kristina Mladenovic a trecut de Ajla Tomljanovic, scor 6-1, 6-1, după o oră şi 11 minute de joc. Numărul 1 mondial, Ashleigh Barty a trecut în al doilea meci de Caroline Garcia, scor 6-0, 6-0, în doar 56 de minute.Este pentru prima oară în istoria Fed Cup când un meci se încheie cu scorul de 6-0, 6-0. Atunci, căpitanul nejucător al echipei franceze, Julien Benneteau, a decis să o menajeze a doua zi pe Caroline Garcia, pentru a fi folosită, alături de Kristina Mladenovic, în eventuala partidă de dublu.

 Cea care a stricat socotelile australienilor a fost imprevizibila Kristina Mladenovic. Ea a învins-o cu 2-7, 6-4, 7-6 pe Barty şi a adus echipa franceză în pole-position. „Kiki” a revenit după ce a fost condusă cu 2-6, 3-4 şi 30-40 pe serviciul ei, pentru a se impune în faţa lui Barty în două ore şi 32 de minute. Dar redutabila pereche Caroline Garcia / Kristina Mladenovic a reuşit să aducă punctul decisiv pentru Franţa,învingând cu scorul de 6-4, 6-3 echipa australiană Ashleigh Barty / Samantha Stosur, scor 6-4, 6-3. Impulsionate de victoria Ajlei Tomljanovic, Barty şi Stosur au început în forţă meciul de dublu cu Garcia şi Mladenovic. Australiencele au condus cu 2-0, după ce au reuşit break-ul încă din game-ul de debut. Garcia şi Mladenovic au bifat însă apoi două game-uri albe consecutive şi au egalat situaţia pe tabelă. S-a mers cap la cap cu serviciul până la 5-4 pentru franţuzoaice, când Barty şi Stosur şi-au cedat încă o dată serviciul şi astfel setul a fost câştigat de Garcia şi Mladenovic, scor 6-4. Aflate pe un val de încredere, Garcia şi Mladenovic au condus cu 3-0 în actul secund, după ce au reuşit singurul break al actului în al doilea game. Australiencele au avut trei mingi de break la scorul de 0-2 şi încă una la 2-5, dar franţuzoaicele au găsit întotdeauna soluţii.Barty şi Stosur au reuşit să salveze chiar şi două mingi de meci pe propriul serviciu, la 2-5. Mladenovic a servit pentru câştigarea partidei, iar la 15-15 a comis o dublă greşeală. Australienii au sperat până în ultima clipă, însă a treia minge de meci a fost cu noroc pentru Caroline şi Kristina. Confruntarea a durat o oră şi 16 minute.

................................

*Sârbul Novak Djokovici, favorit nr. 2, l-a învins, ieri, pe italianul Matteo Berrettini în grupa „Björn Borg” din cadrul Turneului Campionilor. Djokovic s-a impus cu scorul de 6-2, 6-1, într-o oră şi trei minute.  Tot ieri, în grupa Jonas Björkman la dublu, echipa Raven Klaasen/Michael Venus (Africa de Sud/Noua Zeelandă), s-a impus în faţa perechii Rajeev Ram/Joe Salisbury (SUA/Marea Britanie), scor 6-3, 6-4.

 *Ana Bogdan, cap de serie numărul 4, a câştigat turneul ITF de la Saint-Etienne (Franţa), cu premii de 25.000 de dolari.Ea a trecut în sferturi de Cagla Buyukackay (Turcia), scor 3-6, 6-4, 6-4, iar în semifinale de rusoaica Vitalia Diacenko (6-3, 6-2). În finală, Ana ar fi trebuit să joace cu franţuzoaica Océane Dodin (192) însă aceasta s-a retras înaintea finalei, din cauza unor probleme musculare. În proba de dublu, perechea Laura Paar / Marina Melnikova (România / Rusia) a câştigat turneul, după ce a dispus în finală, cu scorul de 6-3, 6-7, 11-9, de echipa Julia Wachaczyk / Cristina Bucsa (Germania / Spania).

Themes
ICO